Dylan Teuns grijpt naast ritzege in Ronde van Duitsland, dubbelslag voor Nils Politt

 

 ©  Bernd Thissen/dpa

Bron: BELGA

Nils Politt (Bora-hansgrohe) heeft zaterdag de derde etappe in de Ronde van Duitsland (2.Pro) gewonnen. De Duitser haalde het na 193,9 km van Ilmenau naar Erlangen voor onze landgenoot Dylan Teuns (Bahrain-Victorious) die op 11 seconden strandde. André Greipel (Israël Start-Up Nation) won de sprint om de derde plek.

Voer voor sprinters of kregen de aanvallers dan toch hun kans in de derde etappe? Vooraf was het moeilijk te voorspellen, want de heuveltjes in de finale zouden wel eens te lastig kunnen zijn voor de snelle jongens. Hoe dan ook, eerst werd nog een vroege vlucht gevormd met vier: onze landgenoten Bert De Backer en Abram Stockman, Julian Lino en Henri Uhlig schoven mee. 

Zij kregen maximaal drie minuten van het peloton, waar Bora-hansgrohe namens leider Pascal Ackermann en Bahrain-Victorious, voor Bauhaus, controleerden.

Op de eerste helling in de finale, de Marloffstein (1,8 km aan 3,6%), trok De Backer even alleen op pad, maar nog voor de top sloten Lino en Uhlig opnieuw aan. Op 20 km van het eind was hun voorsprong wel gedaald naar een minuut, vooral omdat ook Deceuninck - Quick-Step een handje toe kwam steken in de achtervolging.

De laatste hindernis van de dag, de Erlangen (1,5 km aan 5,2%), was er teveel aan voor de vluchters, zij werden opgeraapt door wat restte van het peloton. Daar trok Politt hard door, kreeg hij enkele anderen mee, maar vlotte de samenwerking niet. Politt versnelde nog een keer toen het peloton te dicht kwam en kreeg Teuns mee die daarna in de aanval trok. Alweer Politt dichtte het gaatje, op 4 km telde het duo een kleine voorsprong op het peloton. Politt vertrouwde het niet, had nog wat in de benen en reed op 2 km van het eind Teuns uit de wielen. De zege voor 27-jarige Politt dus: zijn derde profzege, na winst in de 12e etappe van de Tour de France van dit jaar en in de vierde rit in Duitsland in 2018. Politt is ook de nieuwe leider met 8 seconden voorsprong op Ackermann. Zondag staat de slotrit op het programma, een heuvelrit, maar met niet zo’n lastige finale.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten