Van ad interim naar ‘vast contract’: Robert Huygens (73) blijft voorzitter voetbalbond

 ©  BELGAIMAGE

Robert Huygens wordt maandag officieel verkozen tot nieuwe voorzitter van de voetbalbond. De 73-jarige Lebbekenaar was al sinds het opstappen van Mehdi Bayat in juni voorzitter ad interim van de KBVB, nu wordt hij definitief benoemd voor minstens één jaar.

De Pro League wilde nochtans de Brusselse advocaat Paul Van den Bulck (56) als voorzitter aanduiden. De verzameling van profclubs stootte evenwel op het feit dat Van den Bulck, die als onafhankelijke in de Raad van Bestuur van de voetbalbond zetelt, statutair een volledige legislatuur moet uitdoen alvorens hij zich kandidaat kan stellen. Van den Bulck zit nog maar sinds begin juni in de Raad van Bestuur en moet dus nog even wachten.

 ©  BELGA

Hoewel hij al tientallen jaren meedraait in de Belgische voetbalbond is Huygens een onbekende voor het grote publiek. Hij schopte het al tot voorzitter van de provincie Oost-Vlaanderen binnen de Vlaamse Vleugel. Later was hij lid van het Uitvoerend Comité. Nu hoorde hij al bij de Raad van Bestuur, waar hij ook eerste vice-voorzitter was en zo de functie ad interim toebedeeld kreeg. Nu blijft hij nog een jaar als volwaardig voorzitter.

Sinds de hervorming van de voetbalbond twee jaar geleden is de macht van de voorzitter nagenoeg volledig uitgehold. Andere kandidaten kunnen zich vandaag nog altijd melden maar dat wordt niet meer verwacht.  (lvdw)

Aangeboden door onze partners