Steff Cras vecht voor nieuw contract: “Hopelijk zien ze het dat ik nog bergop kan rijden”

 

 ©  BELGA

hc

Steff Cras was in de zware zondagetappe van de Vuelta de enige Belg die de hele dag door mee koers maakte. Uiteindelijk leverde het de Gelenaar van Lotto-Soudal maar een verre 25ste plaats op.

“Op dat laatste colletje kwamen de tenoren van de koers terug. Zonde want daardoor pakte ik naast een leuke ereplaats die ik goed kan gebruiken. Het duurde honderd kilometer lang vooraleer we vandaag weg raakten. Het was wel qua inhoud een goede groep, maar er was geen verstandhouding. Dan miste ik wat de slag in de afdaling. Ik viseerde aldoor het wiel van Michael Storer. En we zaten daarenboven met heel wat slepers in onze groep. Alleen die van Trek-Segafredo wilden rijden. Met drie man was het super moeilijk om goed rond te draaien. Op 2,5 km van de top werden we dan bijgehaald.”

In vergelijking met sommige kadavers die over de streep kwamen in El Barraco, was het wel een relatief fris ogende Cras. “Ik ben eindelijk verlost van het coronavirus die veel om zeep haalde. Ik werd besmet in de Ronde van Catalonië. Mijn eerste koers van het jaar. Daarna heb ik mij voortdurend slecht gevoeld tot achter het Belgisch kampioenschap. Mijn lichaam recupereerde niet. Ik kon wel trainen, maar ik werd er niet beter van. Ik was altijd moe. In juli is dat omgeslagen. Vanaf dan ben ik opnieuw gezond. Alleen moet ik nu nog zien een contract te versieren.”

“Ik hoop dat er iemand gezien heeft dat ik toch nog een beetje bergop kan rijden. Ik heb nog geen enkele aanbieding. Niet van Lotto-Soudal noch van een ander team. Ik ben aan het wachten op een ploeg die me een kans geeft. Ik probeer het niet te hard in mijn kop te steken dat ik nog zonder contract zit. Ik probeer er hier nog het beste van te maken. Ook al is het nog een lastige slotweek, ik hoop me nog in de kijker te rijden”, aldus de 25-jarige Gelenaar die al negende was op Balcón de Alicante en elfde in Córdoba.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten