Alexander Kristoff wint slotrit Ronde van Duitsland met sterke Belgen, Nils Politt eindwinnaar

 

 ©  Bernd Thissen/dpa

Alexander Kristoff (UAE Team Emirates) heeft zondag de slotrit in de Ronde van Duitsland (2.Pro) gewonnen. De Noor haalde het na 156,3 km van Erlangen naar Nürnberg in de sprint voor Pascal Ackermann (Bora-hansgrohe) en Luca Mozzato (B&B Hotels) nadat Yves Lampaert met een late uitval werd opgeraapt in de laatste hectometers. De eindwinst komt op naam van Nils Politt.

Bron: BELGA

Met slechts kleine verschillen in het klassement beloofde de slotdag nog spannend te worden in de Ronde van Duitsland en al meteen na de start werden de debatten geopend. Deceuninck - Quick-Step gooide zich in de strijd. Een vlucht van twee kreeg het gezelschap van drie jongens van de ploeg van Lefevere met Remi Cavagna, Jannik Steimle en Joao Almeida. Ook Matteo Jorgenson, Marco Haller, Davide Formalo en Dylan Teuns sloten aan.

Onze landgenoot stoomde op 30 km van het eind door met Jorgenson, Bora-hansgrohe moest aan de bak om de leidersplaats te beschermen. Teuns etaleerde de voorbije dagen al z’n vorm en toonde zich ook zondag bijzonder sterk. De Amerikaan van Movistar moest op 10 km z’n wiel lossen. Het werd evenwel een ongelijke strijd voor onze landgenoot tegen ploegen die uit waren op een sprint. Net voor het ingaan van de slotronde werd hij gegrepen, met nog 5 km voor de boeg.

Met Yves Lampaert toonde zich nog een tweede landgenoot. Hij wilde met een late uitval op 1,4 km een sprint voorkomen, maar werd in de laatste 250 meter gegrepen. Er werd gesprint en het was Alexander Kristoff die zich de snelste toonde, goed voor zijn tweede ritzege in deze Duitse rittenkoers. 

Politt houdt vier seconden over op Pascal Ackermann in het eindklassement. Hij volgt Jasper Stuyven op die in 2019 won. In 2020 werd de wedstrijd niet georganiseerd vanwege de wereldwijde coronapandemie.

# Belga context View full context on [BelgaBox]

(belga)

LEES OOK

Nu in het nieuws