Bankovervallers binden gijzelaars vast op auto’s tijdens ontsnapping: “Politie kan niks doen”

Tientallen bankrovers hebben maandagochtend de Braziliaanse stad Araçatuba geïsoleerd en onder meer twee banken beroofd. De overval leek op een invasie van zwaargewapende strijders, melden lokale media. Het aantal overvallers wordt op vijftig geschat en ze gingen bijzonder driest te werk. Ze gebruikten gijzelaars als levend schild toen ze ontsnapten door ze op het dak van hun vluchtauto’s te binden. “De politie kan niks doen”, aldus de burgemeester van Araçatuba. “Er staan te veel levens op het spel.”

Bron: BBC, Belga

Wegen naar het centrum werden bij het ochtendgloren met onder meer brandende auto’s geblokkeerd. Overvallers drongen met behulp van explosieven banken binnen en vielen ook een politiebureau aan. Het is niet voorlopig duidelijk wat de criminelen hebben buitgemaakt.

Om te voorkomen dat ze door agenten bij hun vlucht onder vuur werden genomen, werden gijzelaars op het dak en op de motorkap van hun auto’s vastgebonden als menselijk schild. Beelden daarvan werden gedeeld op sociale media. De bankrovers hebben in straten ook explosieven achtergelaten.

Volgens de BBC zijn er minstens drie doden gevallen, onder hen zeker één verdachte. Dilador Borges, burgemeester van de stad, verklaarde op de Braziliaanse tv dat de politie niet kon ingrijpen. “Een confrontatie met de verdachten is onmogelijk, er staan te veel levens op het spel”, klinkt het.

Volgens Borges hebben veiligheidsdiensten het centrum van Araçatuba heroverd, maar de inwoners worden aangeraden binnen te blijven. (pjv)

Nu in het nieuws