10 Antwerpse schoolomgevingen worden veiliger met verkeersdrempels en opvallende grondmarkering

© atv

Merksem -

In Merksem werd maandag de eerste van tien schoolomgevingen in de stad ingehuldigd die verkeersveiliger zijn gemaakt of nog worden gemaakt. Ook in Antwerpen, Berchem, Borgerhout en Deurne worden schoolomgevingen veiliger gemaakt.

Rebecca Van Remoortere

De kleuters van kleuterschool De Luchtballon in de Sint-Bartholomeusstraat in Merksem moeten het komende schooljaar veiliger van en naar school geraken. De straat werd aangepakt om het verkeer af te remmen en de omgeving veiliger te maken. Dat is nodig aan De Luchtballon want met de komst van de nieuwe Albert Heijn daar in de straat en veel doorgaand verkeer, kan het er erg druk worden.

Er kwamen nieuwe verkeersplateaus, snelheidszone 30 wordt nog eens extra goed aangegeven en er werden opvallende groen-witte grondmarkeringen aangebracht om duidelijk te maken dat het verkeer een schoolomgeving nadert.

Die grondmarkeringen werden vorig schooljaar al uitgetest in tien schoolomgevingen in Ekeren, als proefproject. Dat project wierp zijn vruchten af en wordt daarom nu uitgebreid naar tien andere scholen in Antwerpen. In dat kader vroeg - en kreeg - de stad Antwerpen een subsidie van de Vlaamse overheid voor de herinrichting van de schoolomgevingen in de districten Antwerpen, Berchem, Borgerhout, Deurne en Merksem.

“De stad en districten investeren al flink in structurele ingrepen die de verkeersveiligheid verhogen, en het is fijn dat we hier ook de steun van de Vlaamse overheid krijgen. Maar het is ook een kwestie van gedragswijziging van weggebruikers. Alleen door respect te tonen voor elkaar maken we het verkeer in Antwerpen veiliger voor iedereen”, zegt schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA).

Het district Merksem zal verder ook nog inzetten op het veiliger maken van andere schoolomgevingen in het district. “We willen deze legislatuur met alle scholen in het district gesproken hebben over wat er beter kan in hun omgeving”, zegt districtsschepen van Jeugd Sonja De Meyer (CD&V).

De tien schoolomgevingen die veiliger worden liggen in:

  1. Halewijnlaan, 2050 Antwerpen;
  2. Filip Williotstraat, 2600 Berchem;
  3. Jozef Posenaerstraat, 2140 Borgerhout;
  4. Oudstrijdersstraat, 2140 Borgerhout;
  5. Gallifortlei, 2100 Deurne;
  6. Sint-Bartholomeusstraat, 2170 Merksem;
  7. Gagelveldenstraat, 2170 Merksem;
  8. Du Chastellei, 2170 Merksem;
  9. Laarsebaan, 2170 Merksem;
  10. Terlindenhofstraat, 2170 Merksem

 

Nu in het nieuws