Rode Duivels Sambi Lokonga en Vertonghen zijn strijdvaardig: “We gaan voor 3 zeges, we willen kwalificatie snel veiligstellen”

Albert Sambi Lokonga 

Albert Sambi Lokonga ©  BELGA

Eensgezindheid bij Albert Sambi Lokonga en Jan Vertonghen tijdens de persconferentie voor de drie aankomende kwalificatiewedstrijden voor het WK 2022 in Qatar. Beide Duivels benadrukken het belang van de wedstrijden tegen Estland, Tsjechië en Wit-Rusland.

Jens Heylen

Arsenalspeler Albert Sambi Lokonga was de eerste Rode Duivel die de pers te woord mocht staan. Vragen over zijn ploeg Arsenal kwamen dan ook als eerste. “Ik voel me goed bij Arsenal. Ik heb me ook snel kunnen aanpassen. Het belangrijkste voor mij is momenteel om te spelen en een goede relatie op te bouwen met de anderen.”

Sambi Lokonga is zich ook bewust van de mindere start van Arsenal. “Het was niet makkelijk in het begin, maar ik heb voor Arsenal gekozen om zo te kunnen trainen met de beste spelers en me optimaal te kunnen verbeteren. Ik ben dan ook zeer tevreden met deze selectie. Ik heb nog veel zaken te leren maar met de aankomende matchen in het vooruitzicht ga ik zo veel mogelijk progressie proberen te maken. Er zijn drie matchen en die willen we ook alle drie winnen”, besluit Sambi Lokonga.

 

 ©  BELGA

Geen sexy wedstrijden

Over die aankomende wedstrijden tegen Estland, Tsjechië en Wit-Rusland had Jan Vertonghen hetzelfde te zeggen. “We willen de kwalificatie zo snel mogelijk veiligstellen. Daar dienen deze drie wedstrijden voor. Een 7/9 zou bijvoorbeeld ook niet slecht zijn maar daar denken we niet aan. Op papier zijn het geen sexy wedstrijden maar we willen ze alle drie winnen. Zeker wij als Belgische nationale ploeg”, aldus Vertonghen.

Vertonghen blikte ook even terug op de uitschakelingen op het WK in 2018 en het voorbije EK. “De uitschakeling op de voorbije toernooien deed pijn. We verloren telkens tegen goede ploegen en ook de uiteindelijke winnaar maar eigenlijk zouden we zulke ploegen ook moeten kunnen verslaan. Hoe hoger de verwachtingen liggen, hoe meer pijn het doet”.

Al is de Benficaverdediger wel duidelijk: “We hebben geen verloren generatie als we binnenkort niet winnen. Messi heeft bijvoorbeeld dit jaar nog maar voor de eerste keer iets gewonnen met Argentinië (Copa America, nvdr). Alles moet samenvallen op zo’n toernooi en dat was bij ons niet het geval op de voorbije toernooien.”

“Leeftijd is voor mij geen issue”

Vertonghen is nog niet volledig hersteld van een spierblessure maar ziet de toekomst rooskleurig in. “Ik heb gisteren toch al 90 minuten gespeeld en het ging goed met de blessure. Ik speel het liefst alle wedstrijden, dat weet de coach ook. Heb er helemaal nog nooit over gedacht om te stoppen bij de nationale ploeg. Het geloof dat ik nog een meerwaarde kan zijn, is er nog steeds. Al weet ik natuurlijk niet hoe dat volgend jaar zal zijn. Ik heb bovendien ook voor Benfica gekozen omdat de ambities van de club overeenkomen met de mijne. Zeker nu we Champions League spelen.”

“Ik ben geen Benjamin Button, ik weet dat ook wel, maar ik probeer elke keer het beste van mezelf te geven. Ik blijf doorgaan zolang ik nog een meerwaarde kan zijn. En dat geloof heb ik nog. Mijn leeftijd is voor mij geen issue”, besluit Vertonghen.

 

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten