Geen Parijs-Roubaix en Amerikaanse crossen voor Tom Pidcock: WK in Leuven wordt laatste wegrit van het seizoen voor olympisch kampioen

Tom Pidcock (22) rijdt na de Vuelta alleen nog het WK in Leuven. Begin oktober is hij er niet bij in Parijs-Roubaix, een race die hij nochtans won als junior en belofte. “We hebben besloten om mijn seizoen te stoppen na het WK”, zo vertelde de olympische kampioen mountainbike op een persconferentie van Team Ineos Grenadiers.

“We willen nu eerst mijn knie in orde krijgen. Ik heb tendinitis (peesonsteking, red.), iets wat al het hele seizoen voor een zeurende pijn zorgt. Op WK ga ik nog voor het best mogelijke resultaat, daarna wil ik mijn knie in orde krijgen.”

Pidcock past ook voor de Amerikaanse wereldbekerwedstrijden veldrijden in Waterloo, Fayetteville en Iowa (10, 13, 17 oktober). Hij gaat wel crossen dit jaar, maar verwacht pas in december zijn debuut te maken. Pidcock wil er op 30 januari 2022 wel bij zijn op het WK veldrijden dat ook in Fayetteville plaats vindt.

Na de Vuelta keert hij terug naar woonplaats Andorra, daarna wil hij een week voor het WK al naar België komen om hier “achter de moto te trainen op het vlakke.” Pidcock won dit jaar de Brabantse Pijl, een race die deels over het WK-parcours ging. (jpdv)

LEES OOK

Nu in het nieuws