Geen rave op de fly-over, wel drie concerten tijdens autoloze zondag

Een rave met duizenden mensen, zoals in 2018, zit er dit jaar niet in. Het moet wat kleinschaliger. 

Een rave met duizenden mensen, zoals in 2018, zit er dit jaar niet in. Het moet wat kleinschaliger. ©  DVH

Gent -

De fly-over wordt op 19 september het epicentrum van autoloze zondag. De drukke op- en afrit wordt opnieuw afgesloten voor auto’s. Dit jaar niet voor een rave, maar voor concert van drie bekende Gentse artiesten. Ook de koning en de koningin komen naar Gent.

Sander Luyten

Het hele gebied binnen de R40, de kleine ring, wordt op 19 september tussen 10 uur en 18 uur autovrij. Fietsers en voetgangers nemen het hele Gentse centrum over. Hoogtepunt van de dag wordt letterlijk en figuurlijk de fly-over. De drukke op- en afrit wordt afgesloten voor auto’s en is toegankelijk voor voetgangers en fietsers.

Dat er geen auto’s meer mogen oprijden, betekent niet dat het er stil zal zijn. Dit jaar geen rave zoals in 2018, maar enkel live muziek van enkele Gentse topartiesten. Pianist en componist Jef Neve & Jasper Maekelberg, drumster Isolde en zanger, muzikant, componist, … Bent Van Looy treden er op. Voorde jongsten is er Reginald & De Bosbeesten, een feestband voor kinderen.

Ook uit Brussel komt er schoon volk. Koning Filip en koningin Mathilde gaan samen drie van hun kinderen door Gent fietsen. Ze bezoeken ook enkele monumenten.

INFO: stad.gent/autovrij

ARCHIEF. Gentse Feesten op de fly-over: autovrij viaduct lokt duizenden mensen

 

 ©  DVH

LEES OOK

Nu in het nieuws

Meer nieuws uit Gent