Belgian Lion Vincent Kesteloot ruilt Antwerp Giants voor Spirou Charleroi

 

 ©  BELGA

Belgian Lion Vincent Kesteloot (26) speelt komend seizoen voor Charleroi. De forward maakt de overstap van de Antwerp Giants, waar zijn contract deze zomer afliep. Hij tekende voor één seizoen bij de Spirous.

Patrick Ceulemans

Voor Vincent Kesteloot wordt Charleroi zijn vierde club op het hoogste niveau in België. De Sinjoor verdedigde eerder al de kleuren van de Antwerp Giants, Oostende en Okapi Aalstar. In 2015 werd hij na een knap seizoen bij de Ajuinen uitgeroepen tot Belofte van het Jaar, een referendum Het Nieuwsblad.

De afgelopen twee jaar speelde hij voor de Giants, waar hij het voorbije seizoen gemiddeld goed was voor 10,3 punten per match in 25 minuten. De 26-jarige internationaal heeft nu voor één jaar getekend bij Charleroi.

Sportief directeur Axel Hervelle was enorm opgetogen met de komst van de Belgian Lion. “Met Vincent halen we een forward die zich al bewezen heeft op nationaal en internationaal niveau. Met zijn mentaliteit en ervaring zal hij enorm veel bijbrengen in deze groep. We kijken ernaar uit om hem aan het werk te zien in de kleuren van Charleroi.”

Vincent Kesteloot werd driemaal kampioen met Oostende en won tweemaal de Beker van België. Met de Giants veroverde hij één keer de Belgische Cup.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten