Hardrijder Rohan Dennis trekt naar Jumbo-Visma: “Hij is een droomaanwinst”

 ©  AFP

De Australiër Rohan Dennis verlaat INEOS Grenadiers en verdedigt de volgende twee seizoenen de kleuren van Jumbo-Visma. De Nederlandse wielerploeg maakte zijn komst woensdag bekend.

Bron: BELGA

De 31-jarige Dennis is een tweevoudig wereldkampioen tijdrijden (2018 en 2019). Op de Olympische Spelen in Tokio werd hij derde in de race tegen de klok, na de Sloveen Primoz Roglic en de Nederlander Tom Dumoulin, twee toekomstige teamgenoten van Dennis, net als Wout van Aert. 

“Ik kijk enorm uit naar de nieuwe uitdagingen bij Team Jumbo-Visma. Het is één van de toonaangevende ploegen in het peloton op het gebied van innovatie en ontwikkeling”, zegt Dennis, die al tijdritten won in elke grote ronde (Tour, Giro, Vuelta). “De mogelijkheid om samen te koersen met mannen als Primoz Roglic, Wout van Aert en, opnieuw, Tom Dumoulin kon ik niet laten schieten. Het is een groot doel van me om bij te blijven dragen aan het winnen van grote rondes en zelf kansen te krijgen in de kortere meerdaagsen. Het wordt een nieuw hoofdstuk, maar ook een terugkeer naar vroegere jaren, toen ik deel uitmaakte van de Rabobank continentale ploeg in 2011 en toen ik reed op Cervélo, als neo-prof in 2013. Ik ben dank verschuldigd aan Team Ineos voor de tijd die ik er doorbracht. Het was een mooie periode met geweldige momenten en prestaties, die ik graag wil vervolgen met Team Jumbo-Visma.”

Sportief directeur Merijn Zeeman noemt Dennis “een droomaanwinst”. “Ik ben al een paar jaar met hem in gesprek. Hij is voor mij een droomaanwinst, die met name voor onze klassementsrenners een geweldige ondersteuning zal bieden. Maar hij zal zelf ook nog wel regelmatig in de positie komen dat hij een eindoverwinning kan nastreven”, meent Zeeman. “Er zijn niet veel renners in het peloton die zijn kwaliteiten hebben. Hij is gewoon een echte versterking, die in het huidige topwielrennen ontzettend belangrijk is. Hij is iemand met een heel grote motor, die kilometerslang op kop kan rijden, die het peloton bergop echt kan reduceren en echt een gevoelige versnelling kan doen. En een geweldige tijdrit heeft, waarmee hij ook heel vaak voor de winst zal meedoen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten