Shell gaat 50.000 laadpalen voor elektrische auto’s in Britse straten zetten

Themabeeld 

Themabeeld ©  Shutterstock

Shell gaat de komende vijf jaar 50.000 laadpalen voor elektrische auto’s plaatsen langs Britse straten. Dat doet het Brits-Nederlandse olie- en gasbedrijf via dochterbedrijf Ubitricity dat begin dit jaar werd overgenomen. Via dat bedrijf heeft Shell al 3.600 laadpalen in het Verenigd Koninkrijk die in bestaand straatmeubilair als paaltjes en lantaarnpalen zitten.

jvhBron: BELGA

Buiten de laadpalen op straat heeft Shell al snellaadpalen op een deel van de tankstations die het bedrijf in het Verenigd Koninkrijk heeft. Eigenaars van elektrische auto’s zullen hun auto echter veel vaker opladen terwijl die geparkeerd staat, bijvoorbeeld ‘s nachts. Mensen die geen parkeerplaats op eigen terrein hebben waar ze een laadpaal kunnen laten installeren, zijn daarvoor aangewezen op openbare laadpalen.

Shell hoeft maar een deel van de installatie van de duizenden laadpalen te betalen. De Britse regering vergoedt momenteel 75 procent van de kosten voor het plaatsen van een nieuwe laadpaal. Daarmee wil Londen de overstap naar elektrisch rijden stimuleren. Vanaf 2030 mogen er in het Verenigd Koninkrijk geen nieuwe auto’s meer worden verkocht met een verbrandingsmotor.

Voor bedrijven als Shell is die overstap een groot risico. Er zullen vanaf 2030 weliswaar nog genoeg auto’s rondrijden die benzine of diesel moeten tanken, maar dat worden er steeds minder. Shell kijkt daarom al een tijdje naar nieuwe manieren om geld te verdienen. Zo is het concern in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland ook energieleverancier voor huishoudens, wat het bedrijf ook in Nederland gaat doen. Daarnaast biedt Shell via zijn Britse dochter Shell Energy ook breedbandinternetverbindingen aan.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten