Abonnees kiezen namen voor leeuwenwelpen: Wisker, Waka en Winta

De drieling leeuwenwelpjes doet het goed. 

De drieling leeuwenwelpjes doet het goed. ©  ZOO Antwerpen/Jonas Verhulst

Antwerpen -

Na een internetpoll onder de dierentuinfans hebben de drie leeuwenwelpjes in Zoo Antwerpen een naam gekregen. Wisker (snorhaar) voor het mannetjes en twee Afrikaanse namen voor de meisjes: Waka en Winta.

De verzorgers hebben eerst een shortlist met zes namen gemaakt, twee per welpje, en daaruit mochten de fans hun favoriet kiezen. Wisker haalde het van Westor, Waka van Wera en Winta van Winna. Het zijn allemaal namen uit een Afrikaanse taal, naar de oorsprong van de Afrikaanse leeuw.

De kleintjes doen het uitstekend. Net als hun mama Tasa. Ondanks het feit dat ze heel jong is en dat het haar eerste nest is, verzorgt en zoogt ze haar kroost prima. De drieling is super vinnig en trekt geregeld op ontdekkingstocht door het perk. Ook buiten, want dat schijnen de welpen erg leuk te vinden. De spelende jonge katjes zijn alleszins een lust voor het oog bij vele bezoekers. Hoewel ze nog gezoogd worden, beginnen ze ook stilaan te knabbelen op restjes vlees die mama laat slingeren.

 

 ©  Zoo Antwerpen

Voorlopig zitten de kleintjes nog apart, samen met hun mama Tasa. Papa Nestor en de andere leeuwin Kira kennen ze voorlopig alleen vanop afstand. Toch hopen de verzorgers de groep stilaan te herintroduceren. “Een concrete datum is nog niet vooropgesteld, maar eind september, begin oktober hopen we alle leeuwen weer samen te brengen”, weet Zoo-woordvoerster Ilse Segers. “De verzorgers bekijken nog wel strategie er gevolgd zal worden en werken op het ritme van de dieren.”

Reservatie

Nog goed nieuws voor wie de kleintjes wil gaan bezoeken: vanaf nu moet je niet meer reserveren als je naar de Zoo of Planckendael wil. Met de versoepelingen die op 1 september zijn doorgevoerd, kunnen ook de dierentuinen weer op volle capaciteit openen en is reserveren dus niet meer nodig.(bl)

Nu in het nieuws