Elke Sloveense World Tour-prof mag naar WK, maar Primoz Roglic past

 

 ©  EPA-EFE

De Sloveen Primoz Roglic past voor het WK in Leuven. Eerder was al bekend dat de Sloveen twijfelde over zijn deelname, maar nu zou hij de knoop hebben doorgehakt. De WK-tijdrit is hem te vlak, de wegrit te nerveus. Na de Vuelta krijgt Roglic rust om dan Italiaanse klassiekers voor te bereiden.

De Belgische bondscoach Sven Vanthourenhout moet deze week nog een flink aantal knopen doorhakken voor zijn WK-selectie. Bij Slovenië is dat veel minder het geval. “Omdat Pogacar en Roglic één en twee op de UCI-ranking staan, mogen wij acht renners sturen, maar er zijn maar zeven Slovenen die bij een World Tour-ploeg rijden. Tadej, Primoz, Jan Tratnik, Domen Novak, Luka Mezgec, Jan Polanc en ik”, zegt Matej Mohoric. “De achtste Sloveense prof is Ziga Jerman, die rijdt bij Androni Giocattoli. Dan heb je de selectie al, tenzij iemand nog afzegt omdat hij te moe is van de Vuelta.”

Die iemand is dus Roglic geworden. Na de Vuelta rijdt de kopman van Jumbo-Visma al zeker de Rondes van Emilia en Lombardije. Tussenin halt houden in Vlaanderen blijkt er te veel aan.(bvc, vva)

LEES OOK

Nu in het nieuws