Besmet persoon ontsnapt uit quarantainehotel in Nieuw-Zeeland

Themabeeld ©  EPA-EFE

De Nieuw-Zeelandse politie heeft jacht gemaakt op een met corona besmet persoon die uit een quarantainehotel was ontsnapt. De man zou in de nacht van woensdag op donderdag zijn ontsnapt, agenten slaagden er volgens Nieuw-Zeelandse media donderdagmiddag in om de man te arresteren.

jvhBron: De Telegraaf

Nieuw-Zeeland kampt momenteel met een uitbraak van de deltavariant van het coronavirus. Donderdag werden er 49 besmettingen gemeld, waardoor het totale aantal besmettingen in de afgelopen weken is gestegen tot 736. De persoon ontsnapte uit een quarantainehotel in Auckland, de grootste stad van het land die vanwege de uitbraak nog altijd in een zeer strenge lockdown is.

Passagiers die vanuit het buitenland naar Nieuw-Zeeland reizen moeten verplicht in quarantaine in een hotel. Er zijn in het verleden meerdere mensen ontsnapt, maar niet eerder ging het om een besmet persoon die wist te ontkomen.

“De quarantainehotels zijn zeer streng beveiligd, het is zorgelijk dat iemand ontsnapt is”, vertelde coronaminister Chris Hipkins donderdag. Het Nieuw-Zeelandse leger is ook betrokken bij de beveiliging van de hotels.

LEES OOK. Met corona besmette man slaat op de vlucht in Australië, politie opent jacht op “volksvijand nummer één”

Aangeboden door onze partners