“Bevestigd Covid-19-geval binnen de koninklijke familie”: koning en koningin stellen activiteiten uit

Koning Filip en koningin Mathilde hebben “uit voorzorg” beslist om hun geplande activiteiten voor de komende dagen uit te stellen, na “een bevestigd Covid-19-geval binnen de koninklijke familie”. Het zou gaan om een van de jongste kinderen van het koningspaar, verneemt onze redactie uit goede bron.

jvh, dhs

“Naar aanleiding van een bevestigd Covid-19-geval binnen de Koninklijke Familie hebben Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin besloten om uit voorzorg hun contacten in de komende dagen te beperken, in overeenstemming met de geldende gezondheidsvoorschriften”, klinkt het donderdag in een persbericht. “De activiteiten op de agenda van de Koning en de Koningin deze week en volgende week maandag worden daarom uitgesteld of afgelast.” De koning en de koningin zelf ondergingen al een PCR-test, waarvan de resultaten negatief waren.

Concreet betekent dit dat het BeHeroes-evenement van donderdagnamiddag niet doorgaat. Acht “alledaagse helden die met kleine daden een groot verschil maken” zouden normaal op het koninklijk paleis ontvangen worden, maar dat evenement wordt nu geannuleerd. Vrijdag zou het koningspaar zijn opwachting maken in het Koning Boudewijnstadion bij de start van de Memorial Van Damme, en valt een bezoek van koningin Mathilde aan het Antwerspe ModeMuseum in het water.

LEES OOK

Nu in het nieuws