Blije Tim Merlier dolt na nieuwe ritzege in Benelux Tour: “Wout van Aert is een beetje in paniek”

 

 ©  BELGA

Tim Merlier (Alpecin-Fenix) heeft donderdag de vierde etappe in de Benelux Tour (WorldTour) gewonnen en was na de rit dan ook tevreden. “Na het goede werk van de ploeg was ik eigenlijk verplicht om het af te maken”, lachte Merlier na de streep.

bvc, vva

LEES OOK. Tim Merlier pakt tweede dagzege in Benelux Tour, Kasper Asgreen pakt seconden terug op leider Stefan Bissegger

“Ik ben heel de dag goed uit de wind gehouden dus eigenlijk was ik verplicht om het af te maken”, doet Merlier zijn verhaal na de rit. “We zaten de hele dag goed vooraan. In de finale raakte Rickaert een beetje in paniek. Ik zei hem ‘Je weet waar je mij moet afzetten op een kilometer van de streep’. Hij bracht mij perfect en dan heb ik het wiel gekozen van Pedersen. Even dacht ik ingesloten te zitten, maar eenmaal ik de baan vrij had kon ik op volle kracht sprinten.”

Merlier deed het zonder sprinttrein, maar dat deerde hem niet. “Rickaert weet goed hoe hij mij moet brengen. Als ik de laatste kilometer in positie ben, kan ik meestal mijn plan trekken. Iedereen heeft zijn werk goed gedaan vandaag waardoor ik veel energie heb kunnen sparen. Zo ontgoocheld we gisteren waren, zo blij zijn we vandaag.”

 

 ©  BELGA

Dollen met Van Aert

Met zijn tweede ritzege in de Benelux Tour telt Merlier intussen negens overwinningen dit seizoen. Daarmee heeft hij Wout van Aert voorlopig voorbij gestoken, die telt acht zeges. “Ik ken echt een boerenjaar. Wout had mijn programma al eens gevraagd en hij reageerde meteen ‘Shit jij gaat zegekoning worden’. Ik ben blij dat hij een beetje in paniek is”, lacht Merlier. “Gezonde concurrentie noemen we dat. Ik heb Wout wel geantwoord dat ik wel jaloers ben op de overwinningen die hij heeft behaald.”

Ondanks zijn vele zeges is Merlier lang niet zeker van een WK-selectie. “Ik begrijp volledig als ze de selectie volledig rond Van Aert bouwen. Als ze toch een reservesprinter willen meenemen, denk ik toch dat ze bij mij uitkomen. Maar ik zal niet op tafel slaan en zeggen dat ik er bij moet zijn. Sven (bondscoach Vanthourenhout, red.) en ik kennen elkaar goed. Hij zal het juiste doen. Met Wout heb ik er eigenlijk nog niet over gepraat. Volgens Ewan is het wel een parcours voor sprinters, maar zelf ben ik daar niet zo zeker van.”

LEES OOK

Nu in het nieuws