Superman Lopez grijpt de zege in de koninginnenrit van de Vuelta, rode trui Primoz Roglic houdt alles onder controle

 ©  EPA-EFE

Miguel Angel Lopez heeft de koninginnenrit van de Vuelta op zijn naam geschreven. Superman Lopez sprong weg uit een elitegroepje op de monsterlijke slotklim Altu d’El Gamoniteiru en niemand zag hem nog terug. De Colombiaan van Movistar grijpt zo zijn eerste zegeruikers in deze Vuelta. Primoz Roglic hield in het achtervolgende groepje alles onder controle en behoudt zijn rode leiderstrui.

vva

De achttiende rit van de Vuelta kondigde zich aan als de koninginnenrit van deze Ronde van Spanje. Net als in de vorige rit regende het donderdag van bij de start aanvallen. Zo ontstond er snel een gigantische kopgroep van maar liefst 32 renners. Onze landgenoten Harm Vanhoucke, Mauri Vansevenant, Jens Keukeleire, Floris De Tier, Planckaert, Dewulf en Cras waren bij de pinken en slopen mee in de vlucht van de koninginnenrit van deze Vuelta. Ander bekende namen waren Majka, Aru, Izagirre en Storer.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In het peloton raakte Guillaume Martin verrassend snel in de problemen. Met nog meer dan honderd kilometer voor de boeg bengelde de nummer vijf van het algemene klassement achterin het peloton. Voorin kroonde Storer zich intussen tot nieuwe bergkoning. De Australiër ging er bovendien alleen vandoor met nog meer dan 50 kilometer te gaan. Zijn honger was na een zege in de zevende en in de tiende rit duidelijk nog niet gestild.

Bernal opnieuw

 ©  EPA-EFE

Bahrein-Victorious, Movistar en UAE Team Emirates werkten achtereenvolgens in het peloton waar Bernal en Roglic dit keer niet van ver aanvielen. Bardet had op iets meer dan twintig kilometer van de streep wel een demarrage in petto. De Fransman wilde zijn bolletjestrui redden, maar kon zijn ploegmaat Storer niet inhalen. David De La Cruz slaagde daar wel in, al was dat vooral omdat Storer plafonneerde.

Op vijf kilometer van de streep was het opnieuw Bernal die als eerste van de favorieten zijn neus aan het venster stak. Roglic plakte echter aan het wiel van de Colombiaanse witte trui en in zijn zog volgden ook Kuss, Lopez en Mas. Lopez deelde op zijn beurt een prik uit en haalde De La Cruz terug. De Colombiaan geraakte wel weg uit het elitegroepje.

In de achtergrond probeerde Roglic himself Lopez nog te bedreigen voor de ritzege. Ook Bernal prikte nog enkele keren, maar Superman Lopez was gaan vliegen. De Colombiaan pakt zo zijn mooiste zege van dit seizoen.

Rituitslag

1. Lopez

2. Roglic

3. Mas

4. Bernal

5. Haig

6. De La Cruz

7. Mäder

8. Meintjens

9. Kuss

10. Yates

Stand algemeen klassement

1. Roglic

2. Mas

3. Lopez

4. Haig

5. Bernal

6. Yates

7. Kuss

8. Mäder

9. Martin

10. Meintjens

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten