‘Oudje’ Roger Federer boert het beste: Zwitser verdiende afgelopen jaar meer dan 90 miljoen dollar

Federer haalde op Wimbledon nog de kwartfinales. 

Federer haalde op Wimbledon nog de kwartfinales. ©  REUTERS

Daarmee doet Roger Federer beter dan al zijn concurrenten, mannen én vrouwen. Hij verdiende in totaal ongeveer 90,6 miljoen dollar, zo berekende het Amerikaanse Forbes. Tweede op de lijst is de Japanse Naomi Osaka, Serena Williams vervolledigt de top drie.

Martijn GoethalsBron: Reuters

En dan te zeggen dat de Zwitserse maestro amper op het veld heeft gestaan door aanhoudende blessures. Federer, die ook de U.S. Open van dit jaar aan zich voorbij moest laten gaan, verdiende eigenlijk ‘amper’ één miljoen dollar door effectief te tennissen. Het overgrote deel van die 90,6 miljoen is afkomstig van sponsoring en dus niet van prijzengeld.

Geen enkele vrouwelijke tennisser verdiende het afgelopen jaar zoveel als Naomi Osaka. 

Geen enkele vrouwelijke tennisser verdiende het afgelopen jaar zoveel als Naomi Osaka. ©  ISOPIX

De Japanse Naomi Osaka volgt op de tweede plaats, met 60,1 miljoen dollar. Niet slecht, zeker gezien ook zij meer dan 90% van haar inkomsten heeft vergaard buiten het veld. Serena Williams, Novak Djokovic en Rafa Nadal maken de top vijf compleet. Ook Williams en Nadal doen niet mee aan de laatste Grand Slam van het jaar vanwege blessures.

De tien best betaalde tennissers verdienden de afgelopen twaalf maanden gezamenlijk een slordige 320 miljoen dollar, een daling van 6% ten opzichte van vorig jaar. Dat is te wijten aan toernooien en lucratieve oefenwedstrijden die werden geannuleerd als gevolg van de pandemie.

De top tien

1. Roger Federer - $90,6 miljoen2. Naomi Osaka - $60,1 miljoen 3. Serena Williams - $41,8 miljoen4. Novak Djokovic - $38 miljoen5. Rafa Nadal - $27 miljoen6. Kei Nishikori - $26 miljoen7. Daniil Medvedev - $13,9 miljoen8. Dominic Thiem - $8,9 miljoen9. Stefanos Tsitsipas - $8,1 miljoen10. Ash Barty - $5,8 miljoen

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten