Ritwinnaar Miguel Angel Lopez na koninginnenrit Vuelta: “Dit betekent veel voor Movistar”

 ©  EPA-EFE

Met winst in de koninginnenetappe van de Ronde van Spanje heeft de Colombiaan Miguel Angel Lopez zijn Spaanse team Movistar donderdag toch nog een hoogtepunt bezorgd in een verder vrij anoniem seizoen. “Ik wil al lang weer winnen in de Vuelta”, zei de renner zelf.

vvaBron: BELGA

Lopez klom naar solowinst bovenop de steile Alto de Gamoniteiro, die voor het eerst werd beklommen in de Vuelta. “We wisten op voorhand dat het mooi zou zijn om een rit als vandaag te winnen. Ik zat al vier jaar zonder zege in de Vuelta, en dus wou ik hier al lange tijd nog eens winnen. Dat het dan lukt in de koninginnenrit, maakt het alleen maar mooier.”

 ©  EPA-EFE

Movistar beleeft niet alleen een vrij mak seizoen, maar ook een Vuelta vol pech. “We zijn nog maar met vijf renners, maar veel dank aan mijn resterende ploegmaats voor hun prima werk. Het is mooi om hen terug te betalen met de ritzege. Dit betekent veel voor de ploeg. Er kan niet altijd zoveel gepraat en kritiek zijn. Alleen wie hier zit, binnenin de ploeg, weet hoe hard we iedere dag weer afzien.”

Movistar bezet plaatsen 2 en 3 in het klassement met Enric Mas en Lopez, op respectievelijk 2:30 en 2:53 van leider Primoz Roglic, en met een ruime voorsprong op de eerste achtervolgers. “Vandaag zorgden we voor een mooie show. We wisten dat dit een belangrijke dag zou worden voor het klassement, die we zouden moeten gebruiken. Nu zijn we gerust voor de komende dagen”, aldus Lopez.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten