Leider Primoz Roglic op weg naar derde eindzege op een rij in Vuelta: “Blij dat we uit het hooggebergte zijn”

 

 ©  EPA-EFE

De Sloveen Primoz Roglic (Team Jumbo-Visma) staat opnieuw een dag dichter bij een mogelijke derde eindwinst op rij in de Ronde van Spanje. Donderdag in de koninginnenrit slaagde hij erin nog zes seconden extra uit te lopen op eerste achtervolger Enric Mas. “Maar er komen nog moeilijke etappes aan.”

Valerie Van AvermaetBron: BELGA

De achttiende etappe met aankomst bovenop de Alto de Gamoniteiro gold als de zwaarste in deze Vuelta, maar daags nadat hij zijn concurrenten een uppercut had uitgedeeld bovenop Lagos de Covadonga, kraakte de 31-jarige Roglic niet. Hij finishte als tweede, op veertien seconden van ritwinnaar Miguel Angel Lopez, en met kleine voorsprong op concurrenten Mas en Egan Bernal.

Toch is Roglic blij dat hij het zwaarste in deze Vuelta achter de rug heeft. “Vandaag voelde echt als een koninginnenetappe. Het was erg zwaar. Zeker na de inspanningen van gisteren. Ik had het niet gemakkelijk, maar ik ben blij dat ik op de slotklim nog iets over had. We hebben de etappe ook niet hoeven controleren met Bahrain en Movistar die het tempo bepaalden. Hun tempo lag hoog, waardoor de aanvallen die we verwacht hadden uitbleven.” 

 

 ©  EPA-EFE

Roglic heeft in de stand tweeëneenhalve minuut voorsprong en meer op zijn achtervolgers, maar de eindzege is volgens hem nog niet binnen. “Ik ben blij dat we klaar zijn met het echte hooggebergte. We voelen allemaal de inspanningen van de afgelopen twee dagen en de weken daarvoor. Er komen nog moeilijke etappes aan. Zeker die van zaterdag (een erg heuvelachtige dag van 202 kilometer met aankomst op een beklimming van tweede categorie, red.). We moeten scherp blijven.”

De Ronde van Spanje eindigt zondag in Santiago de Compostela. Vrijdag wacht het peloton een heuvelachtige etappe van 191 kilometer tussen Tapia en Monforte de Lemos, zondag de afsluitende tijdrit van 33 kilometer richting Santiago de Compostela.

(belga)

LEES OOK

Nu in het nieuws