Tiener (19) raakt bewusteloos op attractie in pretpark en overlijdt: “Ze zeiden dat we haar een paar klappen in het gezicht moesten geven”

 

 ©  rr

In Turkije is een negentienjarige vrouw overleden nadat ze bewusteloos was geraakt op een attractie in een pretpark. Een familielid van het slachtoffer zegt dat personeel van het park de rit liet doorgaan, ondanks waarschuwingen.

jvhBron: The Daily Mail, De Telegraaf

Zeynep Gunay was maandag op bezoek in het Hayrola Luna-pretpark in de Turkse stad Istanboel, waar ze zich waagde aan de ‘Kamikaze’-attractie: een slingerend gevaarte waarbij je vastzit in een stoel. Maar tijdens de rit werd de vrouw misselijk, en raakte ze buiten bewustzijn. Ze stikte vervolgens in haar eigen braaksel. In het ziekenhuis werd de 19-jarige doodverklaard.

De familie van de vrouw claimt dat het personeel dat de attractie bediende meerdere waarschuwingen in de wind sloeg. Toen de attractie eenmaal uitgeraasd was, zouden de ouders te horen hebben gekregen dat “dit wel vaker voorkwam bij bezoekers”, en dat ze hun dochter “twee of drie klappen in het gezicht moesten geven” om haar bij te laten komen. De familieleden moesten ook zelf het alarmnummer bellen, maar toen was het vermoedelijk al te laat.

De familie kondigde inmiddels juridische stappen aan. “Mijn dochter was zeer succesvol”, aldus haar vader in lokale media. “Ze studeerde dag en nacht. Haar doel was om een goede psycholoog te worden.” Het attractiepark heeft nog niet gereageerd.

LEES OOK

Nu in het nieuws