Gezocht: verenigingen met een originele droom (en wie weet maken wij die waar)

 

 ©  rr

Het dorpsplein omtoveren tot een strand? De langste speelstraat ter wereld in jouw buurt? Of een festival met alles erop en eraan op het voetbalveld? Heb jij met je vereniging een wilde droom voor je buurt of gemeente? Dan hebben Het Nieuwsblad en AXA verzekeringen goed nieuws voor jou. Al de hele zomer gaan we met De Waarmakers in iedere provincie op zoek naar het meest originele project van een vereniging in Vlaanderen. Tientallen verenigingen uit heel Vlaanderen dienden al een voorstel in. Maar de tijd tikt, je hebt nog tot 30 september om ook jouw vereniging in te schrijven.

(red)

Het is geen geheim dat het verenigingsleven sterk heeft geleden onder de coronacrisis van het afgelopen anderhalf jaar. Maar nu de omstandigheden het opnieuw toelaten, is er opnieuw hoop om opnieuw het goede leven in te vliegen. Om het verenigingsleven een vliegende start te geven, slaan Het Nieuwsblad en AXA verzekeringen de handen in elkaar.

Met De Waarmakers nodigen we verenigingen in heel Vlaanderen uit om een voorstel voor een nieuw en origineel droomevenement in te dienen. Heb je altijd al gedroomd om het dorpsplein om te toveren tot een strand of het voetbalveld tot een festivalterrein? Koester je ambities om van jouw straat de langste speelstraat ter wereld te maken? Of heb je altijd al eens willen schitteren tijdens een sporttoernooi onder je eigen kerktoren? Dan is dit je kans.

Nog tot 30 september kan je op waarmakers.nieuwsblad.be jouw voorstel voor een droomevenement indienen. Verschillende tientallen verenigingen uit alle windhoeken van Vlaanderen stelden zich al kandidaat. Hou wel rekening met de volgende criteria:

  • De voorstellen zijn warm, menselijk en origineel
  • Het evenement is lokaal, dus voor je eigen stad, (deel)gemeente of wijk
  • Het evenement kan veilig, coronaproof en onder alle weersomstandigheden georganiseerd worden

Een jury buigt binnenkort over de ingediende voorstellen. In de loop van oktober worden de finalisten per provincie bekendgemaakt. Die worden voorgesteld in Het Nieuwsblad waarna de lezers kunnen stemmen voor hun favoriete idee. Per provincie wordt uiteindelijk één winnaar bekendgemaakt. Die verenigingen kunnen elk tot 4.000 euro (btw inbegrepen) in sponsoring ontvangen.

Voorstellen zijn tot 30 september welkom op waarmakers.nieuwsblad.be. Daar vind je ook het volledige wedstrijdreglement. Veel succes!

 

 ©  rr

Nu in het nieuws