Wielrenner Victor Campenaerts en zwemster Fanny Lecluyse zetten punt achter relatie: “We gingen aan kinderen beginnen...”

© Het Nieuwsblad

Het Belgische topsportlandschap is een koppel armer. Wielrenner Victor Campenaerts en zwemster Fanny Lecluyse zijn niet langer samen. Dat vertelt Lecluyse in De Krant van West-Vlaanderen.

Vincent Van GenechtenBron: De Krant van West-Vlaanderen

De twee waren sinds eind 2018 een koppel, dat elkaar door dik en dun steunde. Maar na drie jaar is het sprookje voorbij.

“Victor en ik zijn uit elkaar”, aldus Lecluyse. “Over het waarom van de breuk wil ik niet uitweiden. Ik kan alleen zeggen dat het onverwacht kwam en dat ik er tijdens de Spelen absoluut niet mee in mijn hoofd zat. Maar uiteraard heeft dit wel invloed op mijn plannen voor de komende maanden en jaren. Als het niets was geworden op de Spelen, was ik gestopt. We zouden in december misschien zelfs aan kinderen beginnen. (zucht) Maar nu... In december is er nog het WK korte baan in Abu Dhabi. Daar zwem ik voor het eerst de 100 meter wisselslag. Dat nieuwe heb ik nu nodig, om mijn gedachten te kunnen verzetten.”

LEES OOK. Zwemster Fanny Lecluyse over de donkere kant van haar tocht richting olympische finale: “Soms kotste ik alles uit mijn lijf”

Lecluyse haalde onlangs nog de finale van de 200 meter op de Olympische Spelen, waarin ze achtste werd. Een hoogtepunt in haar carrière, die ze voorlopig nog niet wil afsluiten.

“Ik zou nog een WK willen afvinken van mijn bucket list. Het is me nog nooit gelukt om onder de 2’23” te zwemmen. Het zou jammer zijn mocht ik daar niet in slagen. Of ik dan met spijt zou stoppen? Dat niet. Ik heb veel bereikt in het zwemmen. Maar eerst wil ik presteren op dat WK, daarna zien we wel wat 2022 brengt”, aldus de zwemster bij De Krant van West-Vlaanderen.

 

 ©  BELGA

LEES OOK

Nu in het nieuws