Oliver Naesen en Jasper Stuyven toonden zich in Benelux Tour met plaats in top tien: “Ik hoop dat het nog op tijd is voor de WK-selectie”

 

 ©  BELGA

Onze landgenoten Oliver Naesen en Jasper Stuyven eindigden beiden in de top tien van de rituitslag van de Benelux Tour vrijdag. Beiden reageerden achteraf dan ook best tevreden.

bvc, vva

LEES OOK. Caleb Ewan wint in Bilzen de heuvelachtige vijfde etappe in de Benelux Tour, Stefan Küng is de nieuwe leider

Oliver Naesen: “Ik ben op de way back na dipje”

“Ik ben iets te braaf voor zulke sprints eigenlijk”, reageerde Naesen na zijn tiende plaats in de rit van vrijdag in de Benelux Tour. “Net voor mij viel een gat. Dat is jammer, maar ik ben blij dat het wat beter gaat. Ik word weer fris wakker en voel dat ik op mijn way back ben na een dipje. Ik hoop dat het nog op tijd komt voor een WK-selectie. Al heb ik jammer genoeg nog niks gehoord van Sven Vanthourenhout. Normaal stuurt hij mij doorheen het jaar af en toe een berichtje om te vragen hoe het is. Maar nu is het even geleden, altijd een veeg teken. Sven heeft luxe. Hij kan geen foute keuzes maken. Het kan alleen jammer zijn voor mij. Ewan wint hier, maar ik denk dat het WK te lastig zal zijn voor hem.”

Jasper Stuyven: “We wilden de koers hard maken”

“Ik voel me oke, ik kan niet klagen”, reageerde Stuyven na zijn vijfde plaats. “Ik heb aanvallend gekoerst en kwam daardoor iets te kort in de sprint. We wilden met de ploeg de koers hard maken. Ons een beetje amuseren en tegelijk er een harde koers van maken in de hoop dat er iets uit de bus zou vallen. Ik koers hier niet bewust voor het klassement. Ik zal morgenavond wel zien waar ik sta. Of de winnaar van vandaag Ewan kandidaat-wereldkampioen is? Als zijn kopje mee wil, kan het.”

LEES OOK

Nu in het nieuws