Primoz Roglic op zucht van derde opeenvolgende eindzege in Vuelta: “Het ziet er goed uit”

 

 ©  EPA-EFE

Wie kan de Sloveen Primoz Roglic (Jumbo-Visma) nog van zijn derde eindzege in de Vuelta houden? Wellicht niemand. De Spanjaard Eric Mas volgt op 2:30, de Colombiaan Miguel Angel Lopez moet al 2:53 goed maken. Enkel rampspoed kan er nog voor zorgen dat Roglic in Santiago de Compostela geen nieuwe rode leiderstrui krijgt. Hij kon vrijdag na de 19e etappe ook even zijn gezin gaan begroeten voor hij een zoveelste podiumceremonie onderging.

vvaBron: BELGA

“Mijn gezin is mijn leven. Ik vind het belangrijk dat ze hier zijn. Het maakt me gelukkig. Wat een rit was me dat weer vandaag? Van bij de start werd er gedemarreerd en lag het tempo bijzonder hoog. Tot aan de eindmeet werd het gashendel vol opengedraaid. Voor ons was het alvast goed dat er een kopgroep was weggereden. De teams met de sprinters wilden de kloof dichten en ikzelf kon me netjes afzijdig houden. Het is ergens logisch dat sommige ploegen wild tekeer gingen. Het was wellicht de laatste etappe waarin de spurters een gooi konden doen naar de zege. Dat werd uiteindelijk niet het geval”, aldus Roglic.

De Sloveen pakte vandaag zijn 50e leiderstrui in een grote ronde. Een eerste keer deed hij dat in de Giro van 2019. “Dat wist ik niet. Best gek. Ik ben eigenlijk niet zo goed met statistieken en ben er ook niet echt verzot op. Maar het is leuk om weten. Het ziet er allemaal goed uit, maar dit is nog niet het eindpunt van de Vuelta.”

(belga)

LEES OOK

Nu in het nieuws