Prinses Astrid (59) breekt ruggenwervel

Bron: BELGA

Bij een fysieke inspanning heeft prinses Astrid (59) een ruggenwervel gebroken. Daardoor zal ze de activiteiten in haar agenda de komende weken moeten uitstellen. Dat meldt het paleis vrijdag.

Prinses Astrid verblijft niet in het ziekenhuis en is niet opgenomen geweest, maar is door de artsen rust voorgeschreven, zo verduidelijkte het paleis vrijdagavond. De komende week stonden onder meer een aantal bedrijfsbezoeken op het programma naar aanleiding van de (uitgestelde) economische missie naar de VS. Die bezoeken kunnen niet doorgaan.

Wat er precies gebeurd is met de jongere zus van koning Filip, is niet duidelijk. Er zijn geen verdere details bekend. Wel staat vast dat het een pechweek is voor het Belgische koningshuis. Koning Filip en koningin Mathilde zitten in vrijwillige quarantaine na een coronabesmetting binnen het gezin. Een van de jongere kinderen zou besmet zijn. Ook hun activiteiten die deze week en volgende week maandag op de agenda stonden, worden uitgesteld of afgelast.

LEES OOK. Al 20 jaar is prinses Astrid de trouwste supporter van onze paralympiërs: “Zij geven ons een levensles” (+)

De jongere zus van koning Filip vertegenwoordigt het Belgisch koningshuis bij paralympische evenementen. Zij volgt hun prestaties al ruim twintig jaar en zou zonder de coronacrisis ook naar Tokio zijn afgereisd.

 ©  Inge Kinnet

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten