Topweekend verwacht aan de kust maar NMBS zet minder treinen in dan normaal

Themabeeld 

Themabeeld ©  Simon Mouton

Het is een tijd geleden maar dit weekend wordt het nog eens hoogzomer. En dat horen ze graag aan de kust. Er wordt een massa volk verwacht. Dat betekent helaas ook file rijden. De trein is een alternatief. Maar laten er nu net werken zijn zodat er minder treinen dan normaal naar de kust rijden.

tg

Infrabel legt een derde en vierde spoor aan tussen Gent en Brugge. Daarvoor wordt zowel aan de bovenleiding, de seininrichting als het spoor gewerkt. Daarnaast voert Infrabel in dezelfde zone ook nog de resterende bouwkundige werken uit. Tegelijkertijd gebeuren er ook onderhoudswerken en werkt Infrabel verder aan de verdere uitrol van het Europese veiligheidssysteem ETCS.

“Door de werken kunnen er dit weekend geen treinen rijden op spoorlijn 50A tussen de stations Gent-Sint-Pieters en Brugge. Daardoor rijden er minder treinen van en naar de kust dan normaal. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, past NMBS de treindienst aan en zet ze ook vervangbussen in”, zegt Dimitri Temmerman van de NMBS.

Wie toch beslist om te trein te nemen, kan best goed voorbereid zijn en zal zeker tijdens de spitsuren geduld moeten oefenen.

Dit zijn alvast de lijnen waar hinder op is:

•De IC-treinen tussen Genk en Blankenberge en tussen Eupen en Oostende worden omgeleid tussen Gent en Brugge en zijn daardoor tot 20 minuten langer dan normaal onderweg.

•De IC-treinen tussen Antwerpen-Centraal en Oostende rijden niet verder dan Gent-Sint-Pieters. Wie vanuit Antwerpen naar Oostende wil, moet in Gent-Sint-Pieters overstappen op een andere trein.

•De IC-treinen tussen Brussels Airport-Zaventem en Knokke rijden niet verder dan Gent-Sint-Pieters. Wie van en naar Knokke wil, moet in Brugge overstappen op een pendeltrein die heen en weer rijdt tussen Brugge en Knokke.

•Dit weekend rijden er geen treinen van en naar het station Zeebrugge-Strand. NMBS zet tussen Brugge en Zeebrugge-Strand vervangbussen in.

•Tussen Gent-Sint-Pieters en Brugge rijden er vervangbussen. Deze bussen stoppen in Drongen, Landegem, Hansbeke, Bellem, Aalter, Maria-Aalter, Beernem en Oostkamp.

Ook tijdens de weekends van 11 en 12 en 25 en 26 september en van 2 en 3 en 9 en10 oktober werkt Infrabel aan het spoor tussen Gent en Brugge en is er een aangepaste treindienst.

LEES OOK

Nu in het nieuws