Emma Meesseman verrassend dan toch te gast op Memorial Van Damme: “Het was een topavond!”

 

 ©  AFP

Opgemerkte gast op de Memorial Van Damme was Emma Meesseman. De Sportvrouw van het Jaar is dus nog niet vertrokken naar Rusland. “Ik vertrek pas volgende week naar Ekaterinburg,” gaf de Belgian Cat mee.

Patrick Ceulemans

De Belgian Cats waren, net als de 3X3 Lions, met hun top acht plaats in Tokio samen met de gouden medaillewinnaars eregast op de Memorial Van Damme in het Koning Boudewijnstadion in Brussel.

Maar de 3X3 Lions werken momenteel de World Tour in het Canadese Montreal af en de meeste Belgian Cats, Kim en Hanne Mestdagh, Julie Vanloo, Kyara Linskens, Antonia Delaere, Julie Allemand, Marjorie Carprèaux, Jana Raman en Heleen Nauwelaers zijn ondertussen naar hun buitenlandse clubs vertrokken en moesten dus verstek geven.

De net gepensioneerde Ann Wauters gaf met enkele leden van de staf, assistent-coach Pierre Cornia, mental-coach Ellen Schoupe, general-manager Koen Umans en high-performance manager Sven Van Camp, acte de présence in Brussel. Wauters kreeg echter support van Emma Meesseman. Netjes uitgedost in de olympische ceremoniekleedje bracht de Sportvrouw van het Jaar toch een bezoekje aan de Memorial Van Damme en het BOIC.

 

 ©  BELGA

“Nadat ik besliste om deze zomer niet terug te keren naar WNBA en Washington Mystics moest ik normaal gezien deze week vertrekken naar Rusland. Ik kreeg van Ekaterinburg evenwel een weekje extra verlof en kon dus toch naar de Memorial komen. Schitterend dat ik de olympische atleten en collega’s na een maand nog eens kon ontmoeten Het was een topavond! Na nog een weekje genieten in België van familie en vrienden gaat het dus volgende week naar Rusland waar ik met Ekaterinburg me ga voorbereiden op de Russische competitie en de Euroleague die half oktober van start gaat,” aldus nog Emma Meesseman.

LEES OOK

Nu in het nieuws