Circus in Vuelta: Miguel Angel Lopez stapt in volgwagen, rijdt nadien toch verder… en geeft vervolgens alsnog op

 

Voor Miguel Angel Lopez is de voorlaatste etappe van de Vuelta op een ware nachtmerrie uitgedraaid. De Colombiaan van Movistar werd op zo’n 60 kilometer van het einde gelost uit de favorietengroep onder druk van Bahrain-Victorious. Lopez, die volgens de Spaanse pers woest was, gaf er vervolgens na een opmerkelijke soap de brui aan in het slot. “Ik heb een fout gemaakt”, stelde de Colombiaan zaterdagavond.

Sam Varewyck

Het drama voltrok zich voor Lopez toen INEOS Grenadiers het tempo omhoog jaagde in de tweede helft van de rit. Op de Alto de Mougas, de tweede van vijf hellingen, moest Lopez overboord nadat Bahrain-Victorious de druk opvoerde en de andere favorieten meeglipten.

Lopez moest het in de achtervolging alleen oplossen en verloor alleen maar meer tijd. In het slot van de rit stapte de Colombiaan vervolgens af. Volgens een motard van de Spaanse televisie zou Lopez boos geweest zijn. Er doken later ook beelden op waarop te zien is hoe hij telefoneert en in de volgwagen van Movistar stapt. Er zou ook overleg geweest zijn met teamgenoot Imanol Erviti en ploegleider Patxi Vila. Na zo’n tien minuten stilgestaan te hebben, zou Lopez vervolgens alsnog op de fiets gestapt zijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Daarmee leek de kous af, maar uiteindelijk bleek Lopez alsnog afgestapt te zijn. Een pijnlijk tafereel: Lopez won eergisteren immers nog de koninginnenrit in deze Vuelta en leek op weg naar een derde plaats op het eindpodium. De Colombiaan was na de rit ook een tijd spoorloos.

Laat op de avond kwam de Colombiaan dan toch met een korte reactie bij het Spaanse radiostation Carrusel. “Het was een complexe situatie. We zijn mensen van vlees en bloed, geen machines. Ik wil mijn excuses aanbieden aan mijn teamgenoten en de fans. Het was een fout om de wedstrijd niet uit te rijden.” Lopez gaf ook aan dat hij niet twijfelt over zijn toekomst bij de ploeg.

Volgens niet bevestigde berichten van het Colombiaanse El Tiempo zou er mogelijk meer aan de hand zijn. De ploegleiding zou aan Lopez gevraagd hebben om het gat naar de andere favorieten niet dicht te rijden, zodat de tweede groep waarin hij zat niet voorin kon terugkeren. Daar zat Enric Mas, voorlopig tweede in de stand, immers.

LEES OOK

Nu in het nieuws