Oppermachtige Wout van Aert triomfeert in eerste etappe Ronde van Groot-Brittannië: “Het was een zware sprint”

 

 ©  ISOPIX

Wout van Aert (Jumbo-Visma) heeft in de eerste rit van de Ronde van Groot-Brittannië meteen getoond dat hij klaar is voor het aankomende WK. In een sprint bergop kwam hij in Bodmin voor Nils Eekhoff (Team DSM) en Gonzalo Serrano (Movistar) over de streep. Onze landgenoot wordt ook meteen de eerste leider.

Jens Heylen

Vorig jaar vond er geen Tour of Britain plaats, maar nu de achtdaagse rittenkoers terug is, laat Wout van Aert meteen van zich horen om na Mathieu van der Poel in 2019 deze ronde te winnen. In een hellende aankomst klopte hij noorderbuur Nils Eekhoff en Spanjaard Serrano. Xandro Meurisse werd na Julian Alaphilippe nog negende.

Een vijftal renners, waarvan drie Britten, zorgde voor de vlucht van de dag. De voorsprong bleef rond de anderhalve minuut hangen, maar door toedoen van Jumbo-Visma en Deceuninck-Quick Step werden ze op 20 km van de streep allemaal ingerekend. Beide teams wilden namelijk respectievelijk van Aert en Cavendish / Alaphilippe in een goeie positie brengen. En het was de Fransman die in de laatste 400 meter versnelde, maar uiteindelijk werd hij nog bijgebeend door een uitgedund peloton waarin van Aert de sterkste van de klas bleek.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Mooi om hier meteen te kunnen winnen”

Van Aert kwam na afloop met een goede analyse van de etappe. “Het was een superzware sprint, een harde finale en ook heel lang op en af. Hoewel het een gecontroleerde koers was, kwam het in de finale allemaal los. Het is een mooie overwinning. Ik had snel door dat Deceuninck-Quick Step voor Alaphilippe of Ballerini aan het rijden was, zeker omdat Cavendish zich onderweg opofferde. Het was een slotklim die hen allebei wel ligt, dus dan mag je ze nooit te veel ruimte geven”, aldus van Aert.

Met het oog op het WK eind deze maand is deze ronde de ideale voorbereiding. “Ik was er vooraf al zeker van dat dit een goede voorbereiding was voor mij. We hebben er hard naar toegewerkt en ik ben ook met veel vertrouwen naar hier gekomen. Het is zeker mooi om hier meteen te kunnen winnen. Dat maakt het nog plezieriger om de week te starten”, besluit een triomfantelijke van Aert.

 

 ©  ISOPIX

 

 ©  ISOPIX

LEES OOK

Nu in het nieuws