Marokkaanse nationale voetbalploeg mag hotel niet uit in Guinee: “Horen de hele dag geweerschoten”

De spelers van de Marokkaanse nationale ploeg zijn gestrand in Conakry. ©  AFP

De WK-kwalificatiewedstrijd van maandag tussen Guinee en Marokko is uitgesteld na een soldatenopstand in Guinee. De grenzen van het West-Afrikaanse land gingen op zondag al toe, zo meldde de Afrikaanse voetbalbond CAF. Ondertussen mogen de spelers van Marokko hun hotel niet uit: “Onze veiligheid kan niet worden gegarandeerd.”

Bron: Reuters

Normaal gezien zou maandag om 17 uur Guinee Marokko partij geven, maar dat zal dus niet gebeuren. De Afrikaanse voetbalbond CAF heeft de wedstrijd alvast afgelast omdat “de huidige politieke en veiligheidssituatie in Guinee zeer onstabiel is en nauwlettend in de gaten wordt gehouden door de FIFA en de CAF.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Soldaten in de hoofdstad Conakry zijn namelijk in opstand gekomen tegen het heersende regime van president Alpha Conde. Volgens de soldaten hebben zij de regering en de grondwet ontbonden en zijn alle land- en luchtgrenzen afgesloten.

Lees ook. Poging tot staatsgreep in Guinee: verwarring heerst in Conakry

Ondertussen wacht de Marokkaanse nationale ploeg bang af wanneer ze het land mag verlaten. De jongens van bondscoach Halilhodzic zijn gestrand in hun hotel waar ze zich allesbehalve veilig voelen.

“We zijn in het hotel, geweerschoten zijn de hele dag in de buurt te horen,” vertelde Halilhodzic aan L’Equipe. “We wachten op toestemming om naar het vliegveld te vertrekken, maar we zitten voorlopig vast. Er staat een vliegtuig op ons te wachten, maar we mogen niet vertrekken. En om op het vliegveld te komen, duurt het tussen de 45 minuten en een uur. Als je buiten geweerschoten hoort, is de veiligheid niet 100% gegarandeerd.”

“Voorlopig zitten we hier vast. We wachten af. Ik hoop dat we voor het einde van de dag terug in Marokko zijn,” voegde hij eraan toe.

Aangeboden door onze partners