Thibau Nys deze keer wel geselecteerd: “Wat een kick: een WK op mijn trainingswegen”

© Vel

Iedereen verwachtte Thibau Nys in januari op het WK veldrijden bij de beloften. Toen nam bondscoach Vanthourenhout hem tot veler verrassing niet op in de selectie. Maar zie: straks is hij er in 2021 toch nog bij op een WK in eigen land.

LEES OOK. Eerst niet in de plannen van de bondscoach, maar toen ging hij winnen: Thibau Nys in selectie voor WK beloften

“Had je mij dit een half jaar geleden gezegd, ik zou niet weten waarover je het had”, lacht Nys. “Dit was helemaal geen doel. Tot ik goed begon te presteren en plots de vraag kwam. Zo’n kans kon ik niet laten liggen. Ook al blijft het veldrijden momenteel nog de prioriteit.”Mooi meegenomen: Nys kent het parcours richting Leuven als zijn broekzak. “Als het WK 160 kilometer lang is”, zegt hij, “kan ik er daarvan 159 met mijn ogen dicht rijden. Het ligt voor honderd procent op mijn trainingswegen. Dat gaat een kick geven.”

Wat we van hem mogen verwachten? “Ik heb zelf geen idee. Ik kan de concurrentie moeilijk inschatten. Ik bots er zowel op pure beloften als op WorldTourrenners die net de Vuelta gereden hebben. Maar ik ga alleszins van mijn sterkte uitgaan en mijn eigen sprint niet onderschatten.”

De wrevel die er tussen Nys en bondscoach Vanthourenhout bestond na zijn niet-selectie voor het WK veldrijden is alleszins van de baan. “Ach, tussen mij en Sven zijn er nooit woorden gevallen”, besluit Thibau Nys. “Ik vond dat ik destijds mijn selectie verdiende, maar ik heb de keuze van de bondscoach altijd gerespecteerd. Een week later zat dat al niet meer in mijn gedachten, en nu al helemaal niet meer.”(wvo)

LEES OOK

Nu in het nieuws