Pakistaanse taliban eisen dodelijke aanslag in Pakistan op

De aanslag in Quetta eiste minstens vier levens. 

De aanslag in Quetta eiste minstens vier levens. ©  EPA-EFE

De Pakistaanse taliban hebben een zelfmoordaanslag opgeëist waarbij zondag verschillende doden vielen. Dat meldt Site, een Amerikaanse organisatie die jihadistische sites observeert.

cevtBron: Belga

De Pakistaanse taliban, Tehrik-i-Taliban Pakistan (TTP), stelden in een communiqué dat een kamikaze leden van de paramilitaire organisatie Frontier Corps als doelwit had genomen met explosieven.

Ook een woordvoerder van de antiterreurafdeling bij de Pakistaanse politie bevestigde de aanslag.

Hazara

De explosie gebeurde zondag in de stad Quetta dichtbij de Afghaanse grens, toen handelaars van de sjiitische Hazara-gemeenschap groenten aan het verkopen waren. Vier mensen kwamen onmiddellijk om het leven, aldus Azhar Akram, een hoge functionaris bij de politie.

Daarnaast raakten 20 anderen gewond. Drie gewonden verkeren in kritieke toestand.

De sjiitische Hazara-gemeenschap, een minderheid in het overwegend soennitische land, is vaak het doelwit van aanslagen door soennitische islamisten, die hen als ketters beschouwen.

De paramilitairen die belast zijn met de observatie en controle van de Afghaans-Pakistaanse grens, worden al jaren aangevallen in de regio van Beloetsjistan, waar separatistische militanten meer autonomie willen.

Pakistaanse taliban

De TTP, die los staat van de Afghaanse Taliban, hernieuwde haar trouw aan die groep na de val van Kaboel vorige maand en heeft onlangs haar campagne tegen het Pakistaanse leger opgevoerd.

Nu dat de Afghaanse Taliban een machtsvacuüm probeert te vullen, vreest de Pakistaanse regering een toename van militante aanvallen langs de Afghaans-Pakistaanse grens.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten