Brugs café (opnieuw) maand gesloten na reeks klachten en corona-inbreuken

Archiefbeeld 

Archiefbeeld ©  mvn

Op bevel van burgemeester Dirk De fauw (CD&V) moet danscafé Starz Club in Brugge een maand de deuren sluiten. Dat meldt de lokale politie van Brugge. De beslissing viel na een resem klachten van buurtbewoners, inbreuken op de coronamaatregelen en meerdere tussenkomsten van de politie.

jvhBron: BELGA

De eigenaar van het café op de Eiermarkt werd niet voor het eerst op de vingers getikt. Starz Club werd in 2020 zelfs al eens gesloten wegens inbreuken op de coronamaatregelen. Tijdens een formeel overleg in juni 2021 werd de eigenaar nogmaals op zijn verantwoordelijkheden gewezen, maar sinds 4 juli liepen toch weer regelmatig nieuwe klachten binnen. De meeste overtredingen hadden te maken met de mondmaskerplicht, social distancing en het dansverbod. “Op 31 juli moest de eigenaar zijn zaak meteen sluiten voor die ene nacht nadat we nog maar eens waren tussengekomen”, aldus Yves Rotty, directeur operaties en regiowerking bij de politiezone Brugge.

LEES OOK. Café Starz Club op Eiermarkt gesloten na bord met ‘Trust me. You can dance’: “Dat is er echt mee lachen” (+)

Van burgemeester De fauw kreeg de eigenaar van Starz Club eind augustus nog een allerlaatste kans om zich te herpakken. In de nacht van vrijdag op zaterdag ging het echter opnieuw mis. Na een eerdere vechtpartij liep er bij de politie ook een klacht binnen over geluidsoverlast, maar de vraag om de muziek zachter te zetten viel in dovemansoren. Om 3.45 uur werd de zaak dan maar gesloten. “Op 1 oktober mogen de discotheken open. Dan pas krijgt de eigenaar een nieuwe kans, als hij een aantal strikte voorwaarden naleeft uiteraard”, legt de burgemeester uit.

Starz Club is niet de eerste Brugse horecazaak die een dergelijke maatregel opgelegd krijgt. Naar aanleiding van meerdere clandestiene coronafeestjes moest ook hotel ‘t Koffieboontje al eens een maand de deuren sluiten.

Nu in het nieuws