‘The Wire’-acteur dood teruggevonden in appartement: mogelijk overdosis heroïne

 Michael K. Williams, ster van de serie ‘The Wire’, is dood teruggevonden in zijn appartement. ©  AFP

Michael K. Williams is maandagavond dood aangetroffen in zijn appartement in New York. De 54-jarige acteur is vooral bekend door zijn rol in The Wire. De politie onderzoek de doodsoorzaak van Williams nog.

Een autopsie moet duidelijk maken waaraan Williams overleden is. De politie kon momenteel enkel bevestigen dat de acteur om 14 uur dood werd aangetroffen in zijn appartement in Brooklyn. Al zou de politie volgens bronnen ook “drugsparafernalia” hebben aangetroffen naast zijn lichaam, dat zou kunnen wijzen op een overdosis. Om welke attributen of producten het gaat, is niet duidelijk.

Volgens de Britse krant The Daily Mail is er wel degelijk sprake van overmatig heroïnegebruik, maar de familie van Williams kan dat moeilijk geloven. “Daar zijn nog geen feiten voor”, klinkt het bij de echtgenote van een neef. “We kunnen daar niets anders over zeggen. Hij betekende alles voor ons. Hij was een mooi, liefdevol persoon die alles overhad voor de mensen die hij graag zag.”

Williams raakte bij het brede publiek vooral bekend als Omar Little in The Wire. Maar ook in Boardwalk Empire ging zijn vertolking van Chalky White niet onopgemerkt voorbij. Hij koos geregeld voor de ruigere rollen bij HBO. Zo speelde hij onlangs nog in de cultserie Lovecraft Country. De acteur koos zijn films ook zorgvuldig. Zo speelde hij mee in onder andere 12 Years a Slave, Gone Baby Gone en The Road. De acteur viel in goede aarde bij de critici: zo werd hij vijf keer genomineerd voor een Emmy award.

 ©  AFP

 (nba, evdg)

Aangeboden door onze partners

Lees ook