Langverwacht proces tegen 18 Reuzegommers gaat op 24 september van start

Langverwacht proces tegen 18 Reuzegommers gaat op 24 september van start 

Langverwacht proces tegen 18 Reuzegommers gaat op 24 september van start ©  rr

Bijna drie jaar na de dood van Sanda Dia (20), gestorven na een uit de hand gelopen studentendoop, gaat het strafproces in Hasselt van start op 24 september.

Het gaat om een inleidingszitting waarin afspraken zullen gemaakt worden over wanneer het proces echt inhoudelijk behandeld zal worden. Op 24 september komen de 18 Reuzegommers, vervolgd voor de dood van de Edegemse ingenieursstudent, wellicht zelf nog niet aan het woord.

LEES OOK. Studentenclub collectief doorverwezen na dood Sanda Dia: “Hoop dat Reuzegommers dit een bruut gestoorde uitspraak vinden” (+)

De leden van de beruchte Antwerpse studentenclub staan terecht voor onopzettelijke doding, het opzettelijk toedienen van schadelijke stoffen met de dood tot gevolg, onterende behandeling en schuldig verzuim. Ze riskeren celstraffen tot vijftien jaar.

Geen van hen tekende eind augustus beroep aan tegen hun doorverwijzing naar de rechtbank. Voor de familie van Sanda Dia wordt het de eerste echte confrontatie met alle Reuzegommers die op 5 december 2018 rond de ijskoude put in Vorselaar stonden, waar de schacht uren in moest doorbrengen.

LEES OOK. Papa van Sandia Dia ontmoette Reuzegommer bij graf van zijn zoon: “Ik zal u pardonneren. Ik ben bozer op uw ouders” (+)

(phu)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten