Onze wijnman Alain Bloeykens kiest en serveert wijn voor meer dan 50 oud-wereldkampioenen op WK in Vlaanderen

Eddy Merckx klopte in 1967 Jan Janssen in Heerlen, en werd wereldkampioen. Beiden komen nu samen naar het Gala van de Wereldkampioenen.

Eddy Merckx klopte in 1967 Jan Janssen in Heerlen, en werd wereldkampioen. Beiden komen nu samen naar het Gala van de Wereldkampioenen. © Archief Het Nieuwsblad

Alain Bloeykens, de wijnspecialist van Het Nieuwsblad, zal op het wereldkampioenschap wielrennen de wijn serveren en deskundig becommentariëren voor alle oud-wereldkampioenen en verantwoordelijken van de Internationale Wielerunie (UCI). Bloeykens pakt op het WK uit met acht topwijnen van het Italiaanse wijndomein Fantini, tevens sponsor van het Israël Start-Up Nation.

Guy Fransen

Flanders2021 kiest voor wielersponsor Fantini als wijnpartner op hun Gala. Het organisatiecomité koos Alain Bloeykens omwille van zijn jarenlange kennis van wennen en grote liefde voor de wielersport.

Voor de stad Middelkerke is Alain Bloeykens overigens één van de spilfiguren in de organisatie van de Belgische kampioenschappen veldrijden en op de weg volgend jaar in zijn thuisgemeente Middelkerke. Op de jaarlijkse jurylunch waarbij Het Nieuwsblad de genomineerden voor de Flandrien aanduidt, is Bloeykens overigens ook steeds de man die wijnen kiest en becommentarieert.

Onze wijnman, Alain Bloeykens, serveert de wijnen aan de wereldkampioenen.

Onze wijnman, Alain Bloeykens, serveert de wijnen aan de wereldkampioenen. © DBA

‘’Het is voor mij een grote eer dat ik op het gala van die wereldkampioenen aanwezig met zijn met mijn wijnkeuze. Ik koos voor het Italiaanse wijndomein Fantini, dat daarmee ook officiële partner wordt van het WK in Vlaanderen. Fantini is niet zomaar een wijnbouwer, het is een uniek wijndomein dat al twee keer als beste kwam uit de 100 zomerwijnen, een selectie in Het Nieuwsblad.’’

De vzw WK2021 vroeg Bloeykens de wijnen te selecteren voor het zeer exclusieve gala aan de vooravond van de wedstrijd voor de profs. Op dat gala zullen niet alleen alle beleidsverantwoordelijken van de internationale wielerfederatie aanwezig zijn, maar paraderen meer dan vijftig oud-wereldkampioenen. O.m. Vittorio Adorni, Moreno Argentin, Marino Basso, Tom Boonen, Gianni Bugno, André Darrigade (de oudste nog levende wereldkampioen), Bernard Hinault, Cadel Evans, Hennie Kuiper, Greg LeMond, Paolo Bettini, Maurizio Fondriest, Freddy Maertens, Jan Janssen, Eddy Merckx, Johan Museeuw, Yvonne Reynders, Anna Van der Breggen, Mariane Vos, Joop Zoetemelk en uiteraard ook Francesco Moser, zelf wijnbouwer, tekenen present.

Ook Francesco Moser, wereldkampioen uit ‘77, en zelf wijnbouwer, komt naar het Gala van de Wereldkampioenen.

Ook Francesco Moser, wereldkampioen uit ‘77, en zelf wijnbouwer, komt naar het Gala van de Wereldkampioenen. © Archief Het Nieuwsblad

‘’Ik maak een selectie van acht wijnen, waaronder zeker de befaamde Edizione in Magnumfles Die Edizione is uniek met een blend van vijf druivenrassen. Voor die gelegenheid zal overigens een speciaal etiket worden gemaakt rond het wereldkampioenschap. Fantini, onder leiding van ceo Valentino Sciotti, beschikt over acht wijndomeinen in het zuiden van Italië. Bloeykens beschreef in een eerdere bijdrage het wijnbedrijf als de ‘Wolfpack’ onder de wijnmakers, precies omdat ze zoveel prijzen wegkapen.

Vlaanderen is van 19 tot en met 26 september gastheer van de wereldkampioenschappen, die daarmee hun eeuwfeest vieren. Met tijdritten tussen Knokke en Brugge en wegritten tussen Antwerpen en Leuven wil Vlaanderen zich als het wielermekka etaleren. Voor de organisatie tekenen de ervaren sportorganisaties Flanders Classics en Golazo, verenigd in de vzw WK2021, en onder de vlag Flanders2021.

www.flanders2021.com

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten