Bouwbedrijf J.Janssens & Zonen opent innovatief belevingscentrum langs de vaart

De nieuwe toonzaal sluit naadloos aan op het kantoorgebouw. De graffiti-tekening langs de vaart is indrukwekkend. Foto: Liesbet Goetschalckx

Brecht / Sint-Lenaarts -

Nadat bouwbedrijf J.Janssens & Zonen een nieuw kantorencomplex heeft neergezet, is nu ook de toonzaal compleet vernieuwd. Het is een innovatief belevingscentrum geworden, inclusief shop voor professioneel bouwgereedschap en buitentoonpark.

De nieuwe toonzaal geeft uit op de vaart. Wie langs de vaart voorbijfietst of -wandelt, heeft allicht de grote graffiti-tekening gespot. Die geeft de corebusiness van het bedrijf weer. Hiervoor was een honderdtal spuitbussen nodig.

Nadat begin dit jaar de 110 medewerkers hun intrek konden nemen in gloednieuwe burelen, was het tijd om de toonzaal grondig aan te pakken. De showroom is volledig verbouwd tot een innovatief belevingscentrum, voor zowel aannemers als particulieren die bouwmaterialen nodig hebben.

Bouwbedrijf J.Janssens & Zonen opent innovatief belevingscentrum langs de vaart
De nieuwe toonzaal is ruim, maar vooral innovatief. Foto: Liesbet Goetschalckx

Niet alleen staan alle producten van ruwbouw tot en met de afwerking van een bouwproject er uitvoerig te kijk, via displays kan je een bestaande woning bekijken in de gevelsteen van je keuze. Zo krijg je meteen een realistische weergave van de afwerking.

Toonpark buiten

Op de eerste verdieping vind je een compleet assortiment vloer- en wandtegels, voorgesteld in verschillende sfeer- en inspiratieboxen. Zo speelt J.Janssens & Zonen in op de huidige trends van XXL-tegels die voor tal van toepassingen gebruikt kunnen worden.

Heel nieuw in de showroom is de shop. Daar kan je terecht voor professioneel bouwgereedschap. Op die manier vind je alles voor je bouwproject onder één dak. Naast de toonzaal is er dan weer een buitentoonpark ingericht met verschillende beton- en kleiklinkers en outdoor tegels. Deze kan je ook na sluitingstijd bezoeken.

Bouwbedrijf J.Janssens & Zonen opent innovatief belevingscentrum langs de vaart
Begin dit jaar openden ingenieur Jasmin Janssens en neef neef Jens Huybrechts de nieuwe kantoren die het familiebedrijf klaarmaken voor de toekomst Foto: Elke Lamens

J. Janssens & Zonen is al sinds 1928 een begrip in Brecht en de hele Noorderkempen. Het groeide in ruim negentig jaar uit tot één van de grootste handelaars in bouwmaterialen in het land. Met haar eigen betoncentrale is het een toonaangevende producent van stortklaar beton.

AANGERADEN