Barça-voorzitter Laporta lijkt op andere planeet te leven: “Super League leeft en Neymar wilde naar ons komen”

Joan Laporta volgde vorig jaar Josep Bartomeu op als voorzitter van Barcelona. 

Joan Laporta volgde vorig jaar Josep Bartomeu op als voorzitter van Barcelona. ©  ISOPIX

Het zal niet aan de volharding van Joan Laporta liggen dat de Super League er (wellicht) nooit zal komen. Van de - in april nog - twaalf oprichters zijn er intussen amper drie over die nog geloven in het project. De voorzitter van FC Barcelona weet dat zijn club een serieuze financiële injectie nodig heeft om boven water te blijven, en dus blijft hij koppig sleuren aan het paard dat maar niet meewil: “De UEFA kan ons niet tegenhouden, we winnen alle rechtzaken!”

Martijn GoethalsBron: Reuters

LEES OOK. Sergio Agüero ziet gebrek aan professionaliteit bij Barcelona: “Een uur voor de training was alles nog gesloten”

Het ging allemaal heel snel op 18 april, toen twaalf Europese voetbalgrootmachten eenzijdig de oprichting van de Super League aankondigden. Amper 24 uur later bleek na overweldigend supportersprotest de competitie een doodgeboren kind te zijn.

Nu, vijf maanden later, blijven enkel Juventus, Real Madrid en Barcelona halsstarrig lobbyen om de Super League te reanimeren. De andere negen hebben zich allemaal teruggetrokken en overeenkomsten met de UEFA ondertekend die hen verbieden hun acties te herhalen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Geen probleem, liet Barça-voorzitter Joan Laporta maandag duidelijk verstaan bij het Catalaanse Esport 3: “Het project leeft. De drie clubs die het project verdedigen, winnen alle rechtszaken. De UEFA kan het niet tegenhouden. En de druk op de Engelse clubs, die achter de plannen stonden, heeft geen effect gehad. Toegegeven, het had op een betere manier gepresenteerd kunnen worden.”

“Neymar nam zelf contact met ons op”

De financiële situatie van de Catalanen mag dan misschien precair zijn, toch probeerde Laporta deze zomer niemand minder dan Neymar terug naar Barcelona te halen om een koningskoppel te vormen met Leo Messi.

Neymar en Messi aan de slag bij PSG. Laporta had het liever anders gezien. 

Neymar en Messi aan de slag bij PSG. Laporta had het liever anders gezien. ©  AFP

“We hebben inderdaad geprobeerd om Neymar vast te leggen. Hij nam zelf contact met ons op, en hij wilde komen. Hij zag het helemaal zitten om terug te komen naar de club,” vertelde Laporta. “Maar we hadden de regels van de Spaanse Financial Fair Play op een andere manier geïnterpreteerd. Anders hadden we hem natuurlijk nooit dat aanbod gedaan.”

Lees ook

Nu in het nieuws