Barça-boegbeeld Gerard Piqué doet boekje open over Guardiola: “Mijn relatie met Shakira veranderde alles”

Het was niet altijd peis en vree bij het geweldige Barcelona van Pep Guardiola. Of dat is toch wat Gerard Piqué vertelt bij Marca. Hoogdagen op sportief vlak, met drie Spaanse titels en twee Champions Leagues, maar naast het veld bleek de samenwerking met topcoach Pep Guardiola niet altijd even eenvoudig: “Hij wilde absoluut alles controleren.”

Martijn GoethalsBron: Marca

LEES OOK. Barça-voorzitter Laporta lijkt op andere planeet te leven: “Super League leeft en Neymar wilde naar ons komen”

Daten met Shakira en alles is anders: dat is toch wat Gerard Piqué heeft ondervonden tijdens de eerste maanden van zijn relatie met de Colombiaanse popster. In 2011 stond Barcelona nog eenzaam op het hoogste schavotje in de voetbalwereld. Ook toen was Gerard Piqué nog een onmisbare schakel achterin, samen met kapitein Carles Puyol.

Meesterbrein achter de weergaloze blaugrana van die tijd was ene Pep Guardiola. Die kon de amoureuze escapades van Piqué met wereldster Shakira maar weinig smaken, zo blijkt. “Pep wilde altijd alles wat er gebeurde controleren. Vanaf ik met Shakira begon uit te gaan, veranderde onze relatie abrupt. Nu, tien jaar later, is mijn relatie met Pep weer helemaal normaal.”

Pep Guardiola (links) samen met Lionel Messi. ©  REUTERS

Constante vete met Mourinho

Vermoeiend, zo omschrijft Piqué zijn voormalige trainer. Ook de constante vete tussen Guardiola en José Mourinho -toen coach van Real Madrid- begon stevig door te wegen in de kleedkamer. “Op dat moment zaten we echt op een breekpunt qua spanning in de kleedkamer. De rivaliteit die hij had met Mourinho was ontzettend uitputtend.”

Dit alles zorgde er zelfs voor dat Gerard Piqué medio 2011 er serieus over nadacht om de club te verlaten. “Er was zoveel druk. Ik had het gevoel dat ik alles perfect moest doen op training. Als er één moment was waarop ik nadacht over vertrekken, dan was het wel dat seizoen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten