Tien militaire graven beschadigd bij wegbranden onkruid

Hoboken -

Vorige week zijn er op het kerkhof van Hoboken zo’n tien graven en een haag beschadigd toen er onkruid werd weggebrand. “Er waren al geruchten verschenen dat het om vandalisme zou gaan, maar dat is zeker niet het geval”, zegt de Hobokense districtsschepen bevoegd voor begraafplaatsen Carine Leys.

Het gaat voor alle duidelijkheid om de gemeentelijke begraafplaats van Hoboken, niet om het Schoonselhof. Op het kerkhof liggen oorlogsstrijders van de Eerste en de Tweede Wereldoorlog begraven op een militair ereperk. “Er waren op de begraafplaats mensen bezig met onkruid weg te branden”, aldus Leys. “We mogen al sinds een aantal jaar geen pesticiden meer gebruiken om onkruid te bestrijden. Maar tijdens het branden is er een vonk op een haag overgeslagen en heeft het zo tien graven beschadigd”.

Volgens de schepen kwam de brandweer snel langs en was het vuur snel onder controle. De graven zijn zwartgeblakerd. “We zullen de nabestaanden contacteren indien die er nog zijn. We zetten ook alles in gang om de graven te herstellen in hun originele staat. Dat gebeurt wellicht door de groendienst,” zegt Leys.

SVO

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten