Minister Demir stuurt deurwaarder naar 3M: “Het getalm moet stoppen”

 

 ©  BART DEWAELE

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft een deurwaarder gestuurd naar de Belgische hoofdzetel van het Amerikaanse bedrijf 3M en naar drie individuele bestuurders van het bedrijf, zo heeft ze bevestigd in het VTM Nieuws.

edm

Minister Demir zet na overleg binnen de Vlaamse regering een formele juridische stap om ervoor te zorgen dat het Amerikaanse bedrijf 3M haar verantwoordelijkheid opneemt voor de door haar veroorzaakte vervuilingen.

Vanavond gingen deurwaarders met een formele ingebrekestelling naar de hoofdzetel van 3M in België, de Zwijndrechtse vestiging én naar drie individuele bestuurders van het bedrijf. De komende dagen gebeurt hetzelfde aan de overkant van de plas bij de Amerikaanse hoofdzetel van 3M én de bestuurders van moederbedrijf 3M Company. Onder hen onder meer vicepresident milieuzaken Rebecca Teeters en ceo Michael Roman.

Na de hoorzitting van vrijdag denk ik maar één ding: 3M, what the PFAS are you doing? De Vlaming heeft recht op duidelijkheid en al het getalm moet stoppen. Tegen 1 oktober moet 3M over de brug komen met middelen, manieren om de sanering aan te pakken en meer informatie’, verduidelijkt Demir in een persbericht.

LEES OOK

Nu in het nieuws