Daan Soete eindwinnaar in de N8 van Brasschaat, Thibau Nys wint tijdrit

 ©  koen fasseur

Daan Soete (Hens Maes Containers) heeft dinsdagavond de derde editie van de N8 van Brasschaat op zijn naam gebracht. De 26-jarige Soete won het afsluitende criterium en liet zo in totaal 32 punten optekenen. Dries De Bondt werd met 26 punten tweede. Thomas Sprengers vervolledigde het podium met 22 punten.

Jonas WithouckBron: BELGA

Voor de aanvang van het eigenlijke criterium was er een individuele tijdrit over één ronde. Daarin was Thibau Nys de sterkste. Hij haalde het voor Daan Soete en Toon Aerts. In het nummer daarna, de puntenkoers, ging de zege naar Dries De Bondt, voor Gianni Vermeersch en Edward Theuns. 

Maar de beslissing viel in het afsluitende criterium over 15 ronden, of iets meer dan 42 kilometer koers. Vijf renners muisden er al vrij snel van onder. Dat waren Alfdan De Decker, Gianni Vermeersch, Daan Soete, Thomas Sprengers en Tom Van Asbroeck. Met nog 30 kilometer te rijden trok Bert Van Lerberghe alleen in de tegenreactie op de vijf vroege vluchters. Voorin liet De Decker plots lopen en dunde de kopgroep uit tot vier eenheden. Van Lerberghe werd opnieuw gegrepen en daarop ging Edward Theuns versnellen. Met nog vijf ronden voor de boeg  telde de kopgroep 1:25 voorsprong op de rest van het deelnemersveld. Dries De Bondt, de laatste laureaat van de N8 van Brasschaat, versnelde met nog drie ronden te gaan, maar elke poging om het tot een groepssprint te laten komen, werd tenietgedaan. Het werd een sprint met vier voor de eindzege. Daarin haalde Daan Soete het voor Gianni Vermeersch en Tom Van Asbroeck.

# Belga context View full context on [BelgaBox]

(belga)

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt