Zeker één dode bij krachtige aardbeving in Mexico

 

 ©  EPA-EFE

In de omgeving van het Mexicaanse vakantieoord Acapulco, in de zuidelijke staat Guerrero, heeft zich dinsdagavond een krachtige aardbeving voorgedaan. Er viel minstens één dode.

jvhBron: Belga, Reuters

Een man kwam om het leven toen een paal op hem viel in Coyuca de Benítez (een gemeente in Guerrero) , zo deelde de lokale gouverneur, Héctor Astudillo, mee.

Volgens het gespecialiseerde Amerikaanse agentschap USGS had de aardbeving een kracht van 7,0. De Mexicaanse seismologische dienst SSN spreekt van een kracht van 7,1. Het epicentrum zou zich volgens SSN op elf kilometer ten zuidwesten van Acapulco bevinden. Er volgden al zeker drie naschokken.

Ook in Mexico-Stad, meer dan 300 kilometer verwijderd van het epicentrum, was de beving duidelijk te voelen. De burgemeester van de hoofdstad, Claudia Sheinbaum, meldde op Twitter dat er tot dusver geen berichten over zware schade zijn. In vele delen van de stad zou de stroom wel uitgevallen zijn.

De laatste grote aardbeving in Mexico, ook met een kracht van 7,1, vond plaats op 19 september 2017. De ramp eiste 369 mensenlevens.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten