Plan 500g

Zijn groenten uit de diepvries of uit blik even gezond?

 

Plan 500 g, dat is elke dag 500 gram groenten en fruit eten. Omdat het de kortste weg is naar ­gezond eten, zegt diëtist Michaël Sels. In onze app kun je bijhouden hoever jij daarin staat, krijg je tips en vallen prijzen te winnen. Op deze plek beantwoordt Sels elke werkdag een vraag. ­Vandaag: zijn groenten uit de diepvries of uit blik even gezond?

Lien LammensBron: Eigen berichtgeving

“Er is weinig verschil tussen verse en ingevroren groenten”, zegt Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZ Antwerpen. “Op voorwaarde dat het gaat om onbewerkte producten. Spinazie die alleen maar geblancheerd en nadien ingevroren werd, verschilt amper van verse spinazie. Maar koop je in het vriesvak spinazieblokjes in roomsaus, dan verandert het plaatje wel. Gelukkig hebben we de dag van vandaag een hele selectie diepvriesgroenten in de supermarkt die amper of niet bewerkt werden.”

Voor groenten en fruit in blik of in bokalen ziet de situatie er enigszins anders uit. “Daaraan worden vaak allerlei bewaarmiddelen en dergelijke toegevoegd, zoals zout of bouillon. Dan bewaren de goede stoffen in groenten minder goed. Maar ik blijf erbij: groenten uit blik zijn nog altijd beter dan geen groenten.”

Plan 500g, dat is elke dag 500 gram groenten en fruit eten. Hou je resultaat bij met de app van Het Nieuwsblad en maak kans op heerlijke prijzen! Download de app hier en ga naar het startscherm. Scroll wat naar beneden en klik op de banner van Plan 500g.

LEES OOK