Taliban mishandelen journalisten die verslag doen van vrouwenprotest

© Reuters/Twitter

Militanten van de taliban hebben minstens twee Afghaanse journalisten fysiek mishandeld die verslag deden van een protest van vrouwenrechtenactivisten. Eerder werden verschillende journalisten ook al vastgehouden of geïntimideerd.

jvhBron: BELGA

“Striemen van tientallen kabels en zwepen staan op het gezicht en het hoofd van twee collega’s. We hebben ze in een zwakke en slome staat terug naar de redactie gebracht”, schrijft Zaki Daryabi, hoofd van de krant Etilaatroz, op Twitter. Op foto’s en video’s die Daryabi deelde, is te zien hoe twee van de journalisten nauwelijks kunnen lopen of spreken na hun vrijlating. Eerder woensdag werden nog vijf andere journalisten van de krant kort vastgehouden. 

(Lees verder onder de tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De belangrijkste lokale televisiezenders hebben intussen de verslaggeving over die protesten van vrouwenactivisten stilgelegd. Dinsdag hadden de taliban ook al een groep verslaggevers en cameramannen enkele uren vastgehouden nadat zij er verslag van deden. Woensdag schreef ook een andere journalist op Twitter dat hij en zijn fotograaf geïntimideerd werden door de talibanmilitanten.

bekijk ook

Vrouwenprotest in Kaboel afgebroken door taliban

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten