Sam Bennett was “maanden out” en kwam niet meer in actie voor Patrick Lefevere, maar start plots wel op EK wielrennen

 

 ©  BELGA

Patrick Lefevere zal zondag mogelijk vreemd opkijken als hij het EK wielrennen volgt. Sam Bennett, tot op heden nog steeds in dienst van Deceuninck - Quick-Step, zal er de kleuren van Ierland verdedigen. Maar zat het seizoen van de sprinter er niet op?

Vincent Van Genechten

Begin augustus. Lefevere schrijft in onze krant een column, waarin hij zich excuseert over zijn uitlatingen na het aangekondigde vertrek van Bennett.

“Sta mij toe om even terug te komen op mijn column van vorige week. Ik ben niet te groot om toe te geven dat ik me vergaloppeerd heb in mijn verklaringen over Sam Bennett. Mijn mening over hem blijft onveranderd, maar wat ik schreef over partnergeweld – in de context van zijn terugkeer naar Bora – was niet gepast. Mea culpa. In de hele discussie rond Bennett kies ik voortaan mijn woorden zorgvuldiger en liever nog doe ik er het zwijgen toe.”

Wat verder schrijft hij: “Uit een recente scan blijkt dat hij een operatie aan de knie nodig heeft, met een revalidatie van drie tot vier maanden. Hij zal dus niet meer koersen voor onze ploeg.”

 

 ©  AFP

Kopman

Volgens Deceuninck - Quick-Step zou Bennett dus geen wedstrijd meer rijden tot november, op z’n minst. Maar wat blijkt nu? De Ierse sprinter neemt namens zijn land deel aan het EK in Trento.

“Een team van 22 renners zal Ierland vertegenwoordigen in Italië. Sam Bennett zal daarbij zijn comeback maken nadat hij door een blessure niet kon deelnemen aan de Tour de France”, klinkt het bij de aankondiging van de lokale wielerbond. “De sprinter hoopt dat hij zijn vorm van eerder dit seizoen terug kan vinden. Toen maakte hij zeven keer het zegegebaar.”

Bennett krijgt in Trento het gezelschap van Ryan Mullen, Conn McDunphy en Matt Taggart. Hij wordt ook aanzien als de kopman van de Ierse ploeg. “Hardrijder Mullen, die samen met Bennett naar BORA-hansgrohe vertrekt, zal een sleutelspeler vormen voor de sprinter”, klinkt het bij de bond.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Operatie of niet?

Bij The Irish Independent zijn ze echter niet zo zeker van de kansen van Bennett. “De wedstrijd is 180 kilometer lang, met een heuvelachtige tocht van 73 kilometer door de Valle dei Laghi alvorens acht lastige rondjes van 13,2 kilometer te rijden. Gezien de aard van het parcours en het gebrek aan competitie bij Bennett lijkt zijn deelname eerder gericht op het malen van kilometers met het oog op deelname aan het WK wielrennen in België op 26 september.”

Bennett staat al sinds mei aan de kant, toen hij deelnam aan de Ronde van de Algarve. Nadien stootte hij zijn knie tegen zijn stuur, waardoor hij verstek moest geven voor de Tour. Tussendoor ontstond er een groot dispuut tussen de sprinter en teammanager Patrick Lefevere.

“Het is nu ook niet duidelijk of Bennett die operatie heeft ondergaan of zijn knieproblemen zich opgelost hebben door het revalidatieproces”, klinkt het in de Ierse krant.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten