Plan 500g

Avocado’s worden de hemel ingeprezen, maar zijn ze ook zo fantastisch voor onze gezondheid?

 

Plan 500g, dat is elke dag 500 gram groenten en fruit eten. Omdat het de kortste weg is naar ­gezond eten, zegt diëtist Michaël Sels. In onze app kun je bijhouden hoever jij daarin staat, krijg je tips en vallen prijzen te winnen. Op deze plek beantwoordt Sels elke werkdag een vraag. ­Vandaag: avocado’s worden de hemel ingeprezen en behoren tot de zogenaamde superfoods, maar zijn ze ook zo fantastisch voor onze gezondheid?

Lien LammensBron: Eigen berichtgeving

“Een avocado is de banaan van de groenten”, zegt Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZ Antwerpen. “In tegenstelling tot andere groenten geeft een avocado veel energie omdat er toch wel wat vet inzit. Het eten van een avocado kan je vergelijken met het eten van drie boterhammen met gekookte ham als je naar de calorieën kijkt. Dat is zeker niet weinig. Heb je die extra calorieën niet nodig, dan zijn er caloriearmere varianten.”

Maar de bronnen van die calorieën zijn wel gezond. “De vetten zijn van goede kwaliteit en dat is niet onbelangrijk.”

Plan 500g, dat is elke dag 500 gram groenten en fruit eten. Hou je resultaat bij met de app van Het Nieuwsblad en maak kans op heerlijke prijzen! Download de app hier en ga naar het startscherm. Scroll wat naar beneden en klik op de banner van Plan 500g.

LEES OOK