Plan 500g

Kan je groenten verwerken in ijsjes?

 

Plan 500g, dat is elke dag 500 gram groenten en fruit eten. Omdat het de kortste weg is naar ­gezond eten, zegt diëtist Michaël Sels. In onze app kun je bijhouden hoever jij daarin staat, krijg je tips en vallen prijzen te winnen. Op deze plek beantwoordt Sels elke dag een vraag. ­Vandaag: kunnen we groenten verwerken in ijsjes?

Lien LammensBron: Eigen berichtgeving

“Ja, dit is nog tof om te maken ook. Je kan zelfs regenboogijsjes maken op waterbasis”, zegt Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZ Antwerpen. “Begin met een beetje wortelsap voor de oranje kleur, gevolgd door een laagje rodebietensap en we eindigen dan met een beetje komkommerwater. Op die manier kan je, eventueel samen met je kinderen, een origineel raketijsje maken.”

Het belangrijkste is dat je creatief blijft. “Zo’n ijsje zal natuurlijk niet volstaan om je dagelijkse portie groenten binnen te krijgen maar ook je avondmaal volstaat daarvoor niet. Grijp elke maaltijd, snack of tussendoortje aan om er groenten in te smokkelen en laat daarbij je creativiteit de vrije loop. Alleen dan zal je er ook van genieten en zal je je doel halen.”

Plan 500g, dat is elke dag 500 gram groenten en fruit eten. Hou je resultaat bij met de app van Het Nieuwsblad en maak kans op heerlijke prijzen! Download de app hier en ga naar het startscherm. Scroll wat naar beneden en klik op de banner van Plan 500g.

LEES OOK